Sağlık Bakanlığı haftanın başında bünyesine personel alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere farklı pozisyon ve statülerde sürekli işçi alımı yapacağını belirtti. Buna göre Sağlık Bakanlığı merkez veta taşra teşkilatı birimlerinde 4857 sayılı iş kanunu ve ilgili yönetmelik hükümleri kapsamında İŞKUR üzerinden kura yöntemi ile en az ilköğretim mezunu 5 bin 298 işçi persone alım ilanı yayımladı.

Söz konusu ilana göre, 3 bin 591 Sürekli işçi, 431 Engelli işçi ve 1276 Eski hükümlü işçi alımı gerçekleştirecek. Alım pozisyonları ise, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Marangoz, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ), İnşaat Boyazıcısı / Boyacı ve Temizlik görevlisi pozisyonlarında alım yapılacak.

Sürekli İşçi Alım Sayısı: Süreli işçi pozisyonunda, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 242, İnşaat Boyacısı / Boyazı pozisyonunda 134, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 46, Marangoz pozisyonunda 45 ve Temizlik Görevlisi Pozisyonunda ise 3 bin 124 işçi personel alımı yapılacak.

Engelli İşçi Alım Sayısı: Engelli Pozisyonu için, İnşaat Boyacısı/ Boyazı pozisyonunda 7 İşçi, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 3, Marangoz Pozisyonunda 3,Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 10 ve 409 Temizlik Görevlisi Pozisyonunda işçi personel alımı yapacak.

Eski Hükümlü Pozisyonu Alım Sayısı: Eski Hükümlü olarak, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 51, Marangoz pozisyonunda 11, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 11, İnşaat Boyacısı / Boyacı pozisyonunda 49 ve Temizlik Görevlisi Pozisyonunda 1.154 işçi personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI:

Adayların ilgili ilanlara başvuru yapabilmeleri içinbelirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan, 18 Yaşını tamamlamış olmak, En az ilköğreti mezunu olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesi uyarınca 1, 4, 5, 6, 7 ve 8, inci maddelerindeki şartları taşımak. Engelli personeller için durumunu gösteririr sağlık raporuna sahip olmaları gerekmeketdir.

HANGİ TARİHE KADAR BAŞVURULAR DEVAM EDECEK?

Söz konusu ilan için başvurular 04 Eylül 2018 tarihi itibari ile İŞKUR üzerinden başladı. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvru sistemi 13 Eylül 2018 tarihinden sonra kapanacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar başvurularını  www.iskur.gov.tr adresine girip T.C kimlik numarası ile kayıt olup veya E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında ise, esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İşyeri Ünvanına SAĞLIK BAKANLIĞI yazarak çıkacak ilgili ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca haberin sonundaki başvuru sayfası adlı bağlantıya tıklayarak direk İŞKUR başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

İlgili ilan hakkında meydana gelecek gelişmelerden haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim