Sağlık Bakanlığı yeni açılan hastaneleri işçi alımı KPSS siz olacak yaş şartı nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bayram öncesinde bilim kurulu toplantısı sonrasında bazı açıklamalar yaptı. Açıklamalarından bir tanesi basın mensuplarında sorularından olan Türkiye genelinde yeni açılacak şehir hastanelerine sağlıkçı personeli ve işçi alımı yapılıp yapılmayacağıdır.

Bakan Koca İstanbul ilinde bulunan 3 pandemi hastanesine personel alımlarının geçtiğimiz haftalarda tamamlandığını vurgulayarak, Türkiye genelinde yapımları tamamlamak üzere olan bazı şehir hastanelerini ismini sayarak;  Seyrantepe eğitim araştırma hastanesi, Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi, Konya Şehir Hastanesi yakın zamanda açılacağını ifade etti ve buralara yeniden personel alımı yapılacağını müjdesini verdi. Sağlıkçı alımları ve işçi alımları nasıl yapılacak? Hangi kadrolarda alım bekleniyor? KPSS şartı olacak mı yaş şartı nedir?

HASTANELERE İŞÇİ ALIMI;

Personel alımı ilanı bekleyen ve lise önlisans lisans okullarının sağlık bölümlerinden mezun olan adaylar başvurularını ÖSYM üzerinden gerçekleştirecekler. Sağlık personel alımlarında kamu personel seçme sınavı şartı aranacaktır. İşçi alımı kadrosu başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak. Adayların bu başvurularını KPSS'siz personel alımı yapılacak.

Bir önceki atamalarda 3000 memur alımı yapılmış ve işçi kadrosunda ise 250 kişi istihdam edilmişti. Temizlik Görevlisi, Güvenlik Görevlisi (Silahsız), Elektrikçi, Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı, Marangoz, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı, Kaynakçı (Ok sijen ve Elektrik), İnşaat Boyacısı/Boyacı, Temizlik görevlisi kadrolarında işçi alımı yapıldı. Sağlık personeli kadrosunda da 2302 hemşire Sağlık  teknikeri, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog ve sosyal çalışmacı kadrolarına alımlar yapıldı. Adayların işçi kadroları için yaş şartı belirtilmemişti. Daha önceki yapılan alımlarda açıklanan başvuru şartları şu şekilde oldu

Editör: TE Bilisim