Ülkemizde meydana gelen corana salgını neden ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Sağlık Bakanlığına ek 32 bin kişilik atama kadrosu imkanı verdi ve Sağlık Bakanlığı acil ihtiyaçların karşılanması için alım ilanını yayına çıkardı. Türkiye geneli yüz binlerce aday ilana müracaat ederken ilan oldukça rağbet gördü. Buna göre Sağlık Bakanlığı tarafından bugün nihai listeler açıklandı ve adayların kuraya kimler ile gireceği belirtildi. Peki 14 bin işçi alımı sonuçları ne zaman açıklanacak, 14 bin işçi alımı kura sonuçları ne zaman duyurulur?

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Sağlık Bakanlığı 14 bin işçi alımına Türkiye geneli yüz binden fazla aday müracaat etti. Buna göre kura 8 Nisan tarihinde yapılacak ve noter yapılan kuraya onay verecek. Kuranın sona ermesinden sonra listelerin düzenlenmesi ve hemen kamuoyuna paylaşılması bekleniyor. Yani 9 Nisan, 10 Nisan ya da 11 Nisan gibi bir tarihte asil kazanan ile yedek kazanan adayların sonuçları açıklanması beklenmektedir.

SONUÇLAR NEREDEN TAKİP EDİLECEK

Sağlık Bakanlığı en az ilköğretim mezunu 14 bin işçi alımı gerçekleştirmekte olup sonuçların nereden takip edileceğine yönelik resmi bir bilgi verilmedi. Buna göre sonuçlar hastanelerin sitesi üzerinden mi, il sğalık müdürlüklerinden mi yoksa işkur üzerinden mi duyurulacağı net olarak bilinmemekte olup sürece az bir zaman kala bilgi kamuoyuna paylaşıldığında sizleri aktarım yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim