Her gün çok sayıda TYP ilanı İŞKUR üzerinden duyurulmakta ve başvuruları alınmaktadır. Yürütülen TYP işçisi alım süreçlerinde başvurular İŞKUR üzerinden alınmakta olduğundan tüm adaylar rahatlıkla üye profillerinin olması durumunda başvuru yapabilirler. Yürütülen personel alımlarına başvuru yapacak adayların TYP ilanlarına başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir. TYP alım şartlarına uygun olmayan adayların başvuruları kabul edilememektedir. İlanlar arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri, PMYO' lar, Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, Müftülükler gibi çok sayıda kurum için alımlar bulunmaktadır. İstanbul, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Kars, Çanakkale, Denizli, Konya, Sakarya şehirlerine yönelik olarak yayımlanmış çok sayıda ilan bulunmaktadır, bu ilanlara başvurular için taşınması gereken TYP başvuru koşullarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

TYP İLANLARINA BAŞVURU ŞARTLARI

Herhangi bir yerde sigortalı ve maaşlı personel olarak çalışan kişiler TYP ilanlarına başvuru yapamazlar. Yürütülen TYP alımlarında adayların sigortalı olarak bir iş yerinde çalışmıyor olmaları ve maaş almıyor olmaları istenmektedir. Ayrıca sosyal yardım alan vatandaşlar da TYP ilanlarına başvuru yapamamaktadırlar. Açıköğretim fakültesi dışında eğitim alan vatandaşların (örgün eğitim) başvuruları kabul edilmeyecektir. Bu şartları taşıyan ve 657 sayılı kanunun 48. maddesinde belirtilenlere uygun olan adayların maaşları değerlendirme sürecine tabi tutulacaktır.

İLANLARA BAŞVURULAR SÜRÜYOR

TYP ilanlarına başvurular alınmaya devam ediyor. Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adaylar, İŞKUR web adresini ziyaret ettikten sonra TYP sorgulama bölümünden ara butonuna basarak tüm TYP ilanlarını görüntüleyebilir, başvurularını yapabilirler. Problem veya mağduriyet yaşamamak isteyen adaylar İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine müracaat edebilirler...

Editör: TE Bilisim