Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacı için 700 işçi alımı yapılacağını bildirdi. Adayların en çok merak ettikleri konulardan biriside başvuruların ne zaman başlayacağı ve nasıl başvuru yapılacağı oldu. Bizde sizlere İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde detayları aktaracağız.

BAŞVURULAR BAYRAMDAN SONRA BAŞLAYACAK!

Orman Genel Müdürlüğü 700 işçi alımı için başvuru süreci Bayram sonrası başlayacak. İŞKUR üzerinden yapılacak başvurular hemen bayram sonrası 04 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. 6 gün sürecek başvurular en geç 10 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edecek.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine, İş Makinesi Operatörü 200 adet, Greyder Operatörü 200 adet, Ekskavatör Operatörü 200 adet, Dozer Operatörü 60 adet ve Traktör Operatörü 40 adet olmak üzere toplamda 700 adet Belirsiz Süreli (daimi) işçi alımı yapılacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Adaylar 04 Ağustos 2020 günü başvurularına başlayacak. Bu kapsamda başvurular sadece esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden yapılacak. Adaylar İŞKUR sistemine kimlik bilgileri ile giriş yaparak " İşyeri Ünvanı" kısmına " ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" Yazarak ilgili ilanlara ulaşabilir ve başvuru yapabilrisiniz.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden alınacak başvurular İŞKUR un belirttiği Nihai Listeye göre genel müdürlüğüe bildirilecek ve kura çekimi yapılacak. Kura sonucu sonrası Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır.

Kura yeri ve tarihi İŞKUR açık iş ilanında belirtilecek olup ilgili Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de ayrıca duyurulacaktır.

İLLERE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

Editör: TE Bilisim