Az önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı resmi İnternet sitesinde yayımladığı ilana göre OGM işçi alımı yapacak. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü 2020 yılı geçici işçi alımı yapacağını bildirdi. Alımlar 12 bölgede 25 şehirde yapılacak. Adaylardan genel ve özel olarak bazı nitelikler talep edilmekte. Tüm nitalikleri taşıyan adayların başvurusu kabul edilecek. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde OGM İşçi Perosnel Alımı hakkında bilgileri aktaracağız.

ALIM YAPILACAK İLLER NEDİR?

Orman Genel Müdürlüğü Alımları, Muğla, Mersin, Kahramanmaraş, izmir, İstanbul, Isparta, Denizli, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, ANtalya ve Adana bölge müdürlüklerinde yapılacak. İşte şehir dağılımı;

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1.2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak,

2.18 yaşını tamamlamış olmak,

3.Başvuru yapacak adayların, Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

4.Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

5.Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli, bedelli veya muaf olmak),

6.Adayların, başvurunun son günü itibarıyla talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak,

7.Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,

8.İŞKUR Açık İş İlanında belirtilen ilde ikamet ediyor olmak. İŞKUR tarafından belirlenen adayların listesi ilgili Orman Bölge Müdürlükleri internet sitesinden ilan edilecektir.

ÖZEL ŞARTLAR

1.En az ilköğretim mezunu olmak,

2.Başvuru tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak,

3. Tam teşekküllü devlet hastanesinden ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir ibareli heyet raporu almak.(Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu rapor sözlü ve uygulamalı sınavda başarılı olan adaylardan istenecektir.)

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Orman Genel Müdürlüğü işçi personel alımı için başvurular 15 Haziran 2020 tarihi itibari ile İŞKUR üzerinde başlayacak olup en geç 19 Haziran 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular İnternet üzerinden İŞKUR aracılığı ile yapılacak.

SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAVDA VAR!

Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilen illere kadro sayısının 4 (dört) katı kadar aday çağrılacaktır. Bu adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecektir. Kura yeri ve tarihi İŞKUR Açık İş İlanında belirtilecek olup ilgili Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden de ayrıca duyurulacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim