Mesleki Yeterlilik Kursu ülkemizde sertifika verme, denetleme ve iş yapabilme durumunu ölçme gibi konular üzerinde çalışarak personelleirn daha iyi nitelik kazanmasını amaçlamaktadır. Bu sayede nitelikli işçi sayısı artarak hem iş verenin hemde işçinin kazanması sağlanmaktadır.

Mesleki Yeterlilik Kursuna duyulan ilgi arttığı gibi hükümetin de desteği ile kuruma her sene daimi işçi alımları yapılmaktadır. Alımlar İŞKUR'un başvuru merkezlerinden yapıldığı gibi İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden de yapılmaktadır.

Hangi Pozisyonlara İşçi Alınacak

TC Devlet Personel Başkanlığından Mesleki Yeterlilik Kurumunun 50 daimi işçi alınacağı bildirisi yayınlandı peki hangi pozisyonlar için işçi alımı yapılacak.
Uzman yardımcısı, Bilgisayar Mühendisi, Avukat, Tercüman, Muhasebeci, İstatistikçi, Bilgisayar İşletmeni, Büro Görevlisi ve Sekreter gibi pozisyonlara daimi işçi alımı yapılacak.
Yukarıda adı geçen tüm pozisyonlara Mesleki Yeterlilik Kursu toplamda 50 işçi alacak. 

Kimler Başvurabilir

TC Devlet Personel Başkanlığından Mesleki Yeterlilik Kurumunun daimi işçi alacağı bildirisi yayınlandı peki kimler bu boş pozisyonlara başvuru yapabilmektedir.
Öncelikler adayların 2 ila 4 yıl arasında tecrübeli olması istenmektedir.
Yukarıda adı geçen pozisyonlarda çalışmak için üniversitelerin gerekli bölümlerinden mezun olunması gerekmektedir.
Pozisyonlara göre kullanılacak olan Office gibi bilgisayar programlarını kapsamlı bilinmesi gerekiyor.
KPSS'den en az 60 alma sınırı bulunmaktadır.
Bazı pozisyonlar için YDS'den en az 70 puan alınması şartı var.

Yukarıda ki niteliklere sahip olan adaylar İŞKUR üzerinden başvurularını yapabilir
Editör: TE Bilisim