Milli Eğitim Bakanlığı’nın İŞKUR aracılığıyla sağlayacağı “MEB Güvenlik” ve “MEB Bakım Onarım ve Temizlik” TYP kadrolarında son başvuru günleri yaklaştı. İl ve ilçelere göre değişiklik gösteren ilanlarda adayların 28-29 ve 30 Eylül tarihlerini başvuracağı kadro için kontrol etmeleri ve belirtilen tarihten önce işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

İŞKUR TYP personel alım başvurularında son günler yaklaşıyor. Geçtiğimiz günler “temizlik görevlisi” kadrosu için tamamlanan ve kura çekimi için nihai listeleri açıklanan alımlardan sonra MEB Güvenlik Görevlisi ile Bakım Onarım ve Temizlik TYP kadroları için son başvuru günlerine girildi. İl ve ilçelere göre farklılık gösteren İŞKUR TYP programı için son başvuru tarihleri 28-29 ve 30 Eylül. Adaylar başvuracakları ilan için son başvuru tarihini bu süreler sona ermeden kontrol etmeli ve süreçlerini tamamlamaları gerekir.

İŞKUR TYP PERSONEL ALIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İŞKUR TYP personel alımlarına başvurmak için öncelikle https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx adresine giriş yaptıktan sonra sol üstte bulunan “ARA” butonuna basması gerekiyor. Burada adaylar dilerse gerekli yerleri doldurarak il ve ilçe tercihi yapabilir veya kadro tercihlerine göre ilanları görebilir.

MEB TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

MEB Güvenlik ile MEB Bakım Onarım ve Temizlik kadrolarına başvuru yapacak adaylardan istenilen şartlar mevcut. Öncelikle başvuracak adayların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmaları ve belirtilen kadro için iş arıyor olmaları gerekir. 18 yaşını tamamlamış, emeklilik ya da malul aylığı almayan, açıköğretim ve açık lise hariç herhangi bir şekilde öğrenci olmayan herkes TYP programlarına başvuru yapabiliyor.

Son başvuru tarihlerinden sonra ilana göre liste yöntemi veya kura çekimi yöntemiyle alımlar gerçekleştirilecek.

İŞKUR TYP PROGRAMLARINA BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim