Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için ilan yayımladı. İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan kazı Başkanlıkları bünyelerindeki işçi personel ihtiyacını gidermek için farklı bölgelerde bulunan kazı çalışmalarına işçi alımı yapacak. Kimler başvuru yapabilecek? Hangi Kazı Başkanlıkları alım yapıyor? İşte Detaylar.

ALIM YAPACAK KAZI BAŞKANLIKLARI NEDİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre, Aydın Cine Tepecik Höyüğü kazısına 25 İşçi, Çankırı Çorak Yerler Kazı Başkanlığına 10 İşçi,  Muğla Kaunos Kazı Başkanlığına 20 İşçi, Çanakkale Yenibademli Höyük Kazısına 12 işçi, İzmir Ayasuluk Tepesi ve st jesan Kazı Başkanlığına 10 işçi ve Aydın NYSA Kazı Başkanlığıa 39 işçi olmak üzere toplamda 116 kişi alınacak.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR NEDİR?

Yukarıdaki 6 Kazı Başkanlığı farklı pozisyonlarda işçi alımı yapacaklarını ilan ettiler. Bu bağlamda, alımlar normal işçi, Arkeoloji, Vasıfsız Arkeoloji kazısı işçisi, Vasıfsız işçi, Arkeolog, Mimar, Sanat tarihçisi, beden işçisi alanlarında alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kazı başkanlıkları işçi alımı pozisyonu için adaylardan pek fazla nitelik aramadan alım yapıyorlar. Adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, deneyim gerektiren pozisyonlar için alanında deneyim sahibi olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Sağlık açısndan görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve her türlü koşulda çalışmayı göze alabilecek olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularını ilgili kazı başkanlıklarıa şahsen gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylara başvuru için verilen sürefarklı olup son başvuru tarihleri için aşağıdaki bağlantı üzerinden ilanların son başvuru tarihlerine ulaşabilirsiniz. ilgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilmek için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıları inceleyerek ilanlara ulaşabilirsiniz.

Aydın Cine Tepecik Höyüğü Kazısı İlanı Son Başvuru Tarihi 30.09.2019

Çankırı Çorak Yerler Kazı Başkanlığı İlanı Son Başvuru Tarihi 10.08.2019

Muğla Kaunos Kazı Başkanlığı İlanı Son Başvuru Tarihi 20.08.2019

Çanakkale Yenibademli Höyük Kazısı İlanı Son Başvuru Tarihi 10.08.2019

İzmir Ayasuluk Tepesi ve st jesan Kazı Başkanlığı İlanı Son Başvuru Tarihi 08.07.2019

Aydın NYSA Kazı Başkanlığı İlanı Son Başvuru Tarihi 20.09.2019

Editör: TE Bilisim