Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Taşkömürü Kurumu ( TTK ) bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacağını ilan etti. buna göre Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerine yeraltı işlerinde işçi statüsünde Pano-Ayak üretim işçiliği pozisyonunda çalıştırılmak üzere 1000 kişilik kadro ile işçi alımı yapacak. İlgili ilan Resmi Gazete'de Şubat ayının ilk haftası yayımlanmış olup adaylar başvurularına 12 Şubat 2019 tarihi itibari ile ilanın Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanması ile birlikte başladılar. Başvurular hala devam ediyor ve İşin Olsa Haber Ekibi tarafından hazırlanan haberimizin devamında başvuru şartları dahil olmak üzere genel bilgiler vereceğiz.

Türkiye Taşkömürü Kurumu 3 farklı il için ilan yayımladı. Buna göre Zonguldak'ta 700 İşçi alımı, Bartın'da 200 işçi ve Karabük'te 100 işçi olmak üzere toplamda 1000 kişilik boşluk ile Pano-Ayak üretim işçisi alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TTK adaylardan, İlanın yaymlandığı tarih itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak ve 32 yaşından gün almamış olmak, En az ilkokul mezunu olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, alım yapılacak olan, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde ikamet ediyor olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gibi nitelikler aranacak.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK?

İlgili ilan için adayların belirlenmesi için Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından kura çekimi yapılacak. ilgili kura çekimleri 02 Mart 2019 ile 03 Mart 2019 tarihlerinde yapılacak. Zonguldak için Site (Bahçelievler) kapalı Spor salonunda,, Bartın İli için Amasra Müessese Müdürlüğü sinema salonunda, ve Karabük ili için Karabük Nikah salonunda kura çekimleri yapılacaktır. İlgili kura çekimi saat 09:00 da başlamak üzere Noter huzurunda yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Söz konusu olan ilan için başvurular 12 Şubat 2019 tarihinde Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanarak başladı. Adaylara başvuru süresi olarak 5 günlük süre verilmiş olup ancak son başvuru tarihi 17 Şubat 2019 Pazar gününe geldiğinden başvurular en geç 18 Şubat 2019 tarihi Pazartesi gününe kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını Zonguldak, Bartın ve Karabük Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne veya İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim