Hafta başında Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtmişti. Söz konusu ilan 12 Şubat 2019 tarihinde İŞKUR üzerinde yayımlanarak başvuruları başlamıştı ve artık başvurularda son güne gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha detaylı bilgi paylaşıyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI:

İŞKUR ataclığı ile yayımlanmış olan ilana göre Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinin yeraltı işyerlerinde çalıştırılmak üzere 1000 kişilik boş kadro ile Pano - Ayak üretim işçiliği pozisyonunda alım yapılacak. Alımlar 3 farklı il için geçerli olup, Zonguldak'tan 700, Bartın'dan 100 ve Karabük'ten 100 olmak üzere toplamda 1000 madenci alımı yapılacak.

Bu bağlamda adaylardan ise, İlanın tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak, en az ilkokul mezunu olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Alımı yapılacak olan Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde ikamet ediyor olmak, İlan tarihi itibari ile 32 yaşından büyük olmamak şartları aranacaktır.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK?

Başvurusunu İŞKUR a yapmış olan adaylar için sonradan kura çekimi yapılacaktır. Söz konusu kura çekimi 02 Mart 2019 tarihi ile 03 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda işe girmeye hak kazanan adaylar; Kurumumuzca sevk edilecekleri tam teşekkülü hastaneler tarafından, 20.06.2012 tarih ve 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kurallarına uygun olarak hazırlanan TTK Beden Gücü Yönergesinin hükümlerine göre yapılacak olan sağlık muayeneleri sonucunda alacakları “Yeraltında pano-ayak üretim işçiliği sanatında çalışır” kararlı sağlık raporlarına müteakip işe başlatılacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Adaylar başvurularına 12 Şubat 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 18 Şubat 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak olup nasıl başvuru yapılır hakkında daha detaylı bilgi almak için KPSS Şartı Olmadan TTK 1000 İşçi Alımı Devam Ediyor! En Az İlkokul Mezunu adlı haberimizi inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Ayrıca kamuya yayımlanacak diğer ilanlardan anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını veya İşin Olsa ekibi tarafından yönetilen sosyal medya hesaplarını inceleyebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim