Taşeron işçilerin kadroya geçişleri için yapılan 696 sayılı KHK'nın ardından yasal mevzuatta kapsam dışı kalan bazı taşeron işçiler için çalışmalar sürüyor. Kamu İktisadi Teşekküllerinde çalışan taşeron işçiler kadro alabilmek için nasıl bir yol izleneceği belirleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Başbakan Binali YILDIRIM'ın taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde önemli açıklamalar yapmışlardı. Kadroya Hazine tarafından alınacaklarının açıklanması ardından gözler Hazineye çevrildi. Yeni taslak hazırlayan Hazine Müsteşarlığı bu çalışmasını tamamlayarak Başbakan YILDIRIM'a sunacak. 

KİT'LERİN KADRO TASLAĞININ DETEYLARI;

Hazine müsteşarlığı KİT'ler işçileri için yeni kadroya geçiş sürecine ilişkin ortak bir çalışma gerçekleştirdi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve KİT yetkilileri katıldı. Ortak çalışmanın sonucunda çalışanlar kademeli olarak kadroya alınacağı belirtiliyor. 

52 GÜNLÜK İKRAMİYE (TEDİYE) ÖDENECEK.

Diğer yandan taşeronların kadroya geçiş sürecinde 2 Ocak ile 11 Ocak tarihleri arasında yapılan başvuruların sonuçları açıklanacak. En çok başvurular İstanbul İBB'de yapıldı. 24 bin 109 başvurunun gerçekleştirildiği belirtildi. Kadroya geçen işçiler 52 günlük ikramiye alacaklar. Bakanlar Kurulu kararı ile resmi gazete yayımlanan karar ile yer altında çalışan işçiler ile işçi statüsünde çalışan devlete ait kurumlardaki çalışanlara her yıl için bir aylık tutarında ödeniyor. Yer altı işçilerinin ikramiyeleri topu olarak 24 Aralık tarihinde ödenecek. Diğer işçiler için taksitler halinde ödenecek. İlk taksit 26 Ocak diğer taksit ise 8 Haziranda olacak.  İkramiye tutarının 2 bin 200 TL ile 3 bin 700 TL arasında değişmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim