Kasım ayının ikinci haftasında İŞKUR üzerinden personel alımları da devam etmekte olup bu kapsamda farklı alanlarda toplamda 44 bin 638 personel alımı yapılacağı ilan açıklandı. Farklı iş kolları ve mesleklerde, özel ve kamu sektörünce gerçekleştirilen alımlarda 1441 farklı alanda alım yapılacağı ifade edildi. İlgili alımlarda adaylar farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilecek olup kadro ve başvurulara ilişkin detaylar şunlardır.

Kadrolar ve Başvuru Şartları

En çok alımın yapıldığı meslek grupları Beden İşçisi (Genel)8576, Aşçı Yardımcısı450, Makineci (Dikiş)1532, Şoför-Yük Taşıma450, Temizlik Görevlisi1445, Aşçı443, Satış Danışmanı / Uzmanı1337, Ambar/Depo Görevlisi425, Garson (Servis Elemanı)1144, Büro Memuru (Genel)422, Kasiyer1099, Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı355, Güvenlik Görevlisi807, Dokuma Konfeksiyon Makineci350, Ön Muhasebeci602, Bulaşıkçı (Stevard)334 kişi olarak yer aldı.

Şartlar arasında ise en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı meslek gruplarında farklı başvuru şartları yer almaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili meslek gruplarına başvuru yapmak isteyen adaylar ilk olarak https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek sağ üstte “Meslek” yazan kısma ilgili meslek grubunun adını yazarak ve isterlerse diğer filtreleme seçeneklerini kullanarak arama yapabilmektedir.

Editör: TE Bilisim