Türkiye İş Kurumu (İŞKUR() istihdam sahasını genişletmek ve kadınların iş gücüne katılım oranını artırmak adına yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Çeşitli nedenlerle evden ayrılamayan ya da ayrılmak istemeyen kadınlar evlerinden de çalışabilme imkanına sahip oldu.

İŞKUR tarafından yayınlanan ilan kapsamında adayların evde paketleme işi yapması bekleniyor.

İŞKUR EVDE PAKETLEME İŞİ

İŞKUR platformu üzerinde yayınlanan söz konusu ilana göre evde paketleme iş imkanından yararlanmak isteyen kişilerin en yakın Türkiye İş Kurumu şubesine gitmesi gerekiyor. Başvuru da yine burada yapılacak, adaylar şubeden aldıkları başvuru formunu doldurarak başvurularını yapmılş olacak.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

Ev hanımları söz konusu formu doldurduktan sonra gerekli eğitim sertifikasını almak durumunda. Eğer daha önceden söz konusu eğitim sertifikası alındıysa işe girişte bir adım daha ileride olunuyor. 

Adaylar İŞKUR şube müdürlüğüne yaptıkları bu başvuru sonrasında sertifka da edinince kayıt altına alınmışl olacak. Paketleme işi vermek isteyen firmalar İŞKUR'a başvuru yapacak, İŞKUR'da paketleme işi vermek isteyen bu firmaların işlerini kayıt altına aldığı ev hanımlarına SMS olarak iletecek.

Bu nedenle her adayın aktif olarak kullandığı bir cep telefonu numarasını İŞKUR'a vermesi gerekiyor. 

ÇALIŞMA ŞARTLARI NELER

Evde paketleme işi yapacak ev hanımlarına dağıtılacak iş yükü günlük ortalama 3 ile 4 saat kadar çalışılmasını gerektirmekte. Bu çalışma karşılığındaysa toplamda 600 TL lie 800 TL arasında değişen miktarlarla ödeme alacaklar. 

Editör: TE Bilisim