Yeni İşçi Alımı ilanları yayımlandı. Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre kamu ve özele olmak üzere farklı alanlarda Beden İşçisi Alımı yapılacak. Bu kapsamda farklı ilanlar yayımlanarak başvuru süreçleri başladı. Herhangi bir mezuniyet şartı olmaksızın Beden İşçisi Alımı yapılacak. Peki adaylardan aranan şartlar nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek? Tüm Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK ALANLAR:

Beden İşçisi alımları farklı alanlarda yapılmaktadır. Bu yönde İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilanlar ile 20 bin 500 işçi alımı yapılacak. Alımlar özel kurumlara ve Kamuya yapılacak.

  • Beden İşçisi (Genel) 19145
  • Beden İşçisi (İnşaat) 529
  • Beden işçisi (taşıma, yükleme-boşaltma) 195
  • Beden İşçisi (Temizlik) 589

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Özele yapılacak işçi alımlarında herhangi bir fazla nitelik talep edilmemektedir. Adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları, En az Okuryazar olmaları, Görevini yerine getire bilmeleri gerekmektedir. Kamuya yapılacak Beden İşçisi alımlarında ise şu şartlar aranacak:

1- Türk vatandaşı olmak.

2- 18 yaşını tamamlamış olmak.

3- 36 yaşından gün almamış olmak.

4- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, cinsel saldırı veyahut çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak.

5- Askerlik ile ilişiği olmamak (fiilen yapmış, muaf veya tecilli)

6- Çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında veya görevini devamlı olarak yapmasına engel herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması.

7- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

8- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR üzerinde yayımlanan ilanlara başvurular sadece İnternet üzerinden yapılacaktır. Adayların " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adresine giriş yapmaları ve İlgili ekrandaki bilgileri doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim