Gençlik ve Spor Bakanlığı ( GSB ) işçi alımı yapacak. Bakan ve Cumhurbaşkanı tarafından yapılmış olan açıklamalara göre GSB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda işçi alımı yapacak. Söz konusu işçi alımları Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak olup adayların bazı şartları taşıyor olmaları gereklidir.

2021 İŞÇİ ALIMI İLANI YAYIMLANDI! DETAYLAR BURADA

Son zamanlarda çıkan haberler ve gelişmelere göre ilanın yakın zamanda yayımlanacağı yönündedir. Peki GSB 2021 yılı İşçi Alımı İlanı Ne Zaman yayımlanacak? Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak? Kadro dağılımı nasıl olacak?

İLAN YAYIMLANIYOR MU?

Adayların en çok merak ettiği konulardan birisi de GSB İşçi Alımı ilanının ne zaman yayımlanacağı oldu. Alım yapılacak müjdesi Recep Tayyip Erdoğan ve GSB Bakanı Mehmet Kasapoğlu tarafından Nisan ayında yapılıştı. Adaylar ilanın yayımlanmasını 4 aydır bekliyor. Kadro Dağılımı belli olan 8 bin 121 Personel ve İşçi Alımı ilanı için başvuruların bayramdan sonra başlayacağı ön görülmekte. Çıkan haberlere göre başvurular Ağustos ayı içerisinde tamamlanmış olacak.

4 BİN 346 İŞÇİ ALIMI YAPILACAK!

GSB 8 bin 121 kişilik sözleşmeli personel ve işçi alımı için kadroları ayırdı. 8/04/2021 Tarihli ve 2021/192 sayılı karar ekine göre 3 bin 775 Sözleşmeli Personel alımı yapılacak. Geriye kalan 4 bin 346 işçi alım ilanı yayımlanacak ve farklı kadrolarda işçi alımı yapılacak. İşçi alım kadroları kesin olarak belli olmadı. Ancak geçtiğimiz yıllarda yapılan alımlara bakacak olursak muhtemel olarak;

Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri, Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri, Makine Teknikeri, Gençlik Lideri, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı , Mekaniker , Otobüs Kaptanı , Aşçı, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson , Resepsiyon Görevlisi , Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni, Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Muhasebeci alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

GSB İşçi alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu kapsamda adaylardan " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Kamusal haklarından yoksul bırakılmamış olmak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak" gibi nitelikler aranacak.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA