Türkiye'nin gelişmesi ile pek çok sektörde yapılan ihracat rakamları da giderek artmaya başladı. Bilindiği gibi giyim anlamında dünya da Türkiye önemli bir pazarda bulunmaktadır. İhracat rakamları giderek artmaktayken iç giyim anlamında da Türkiye zirve ülkelerinden bir tanesi olarak biliniyor. Her sene iç giyim sektörü aracılığı ile Türkiye'den yurt dışı ülkelerine milyarlarca dolarlık ihracat yapılmaktadır. Ancak bu kadar yüksek kazancın olduğu sektörde işçi alımı oldukça zor yapılıyor ve işçi bulmakta zorluk çekiliyor. TİGSAD Genel Başkan Yardımcısı Bahri Özdinç yaptığı açıklamasında iç giyim sektörü için 50 bin işçi aradığı duyuruldu.

Neden İşçi Bulunamıyor

İç giyim sektöründen Türkiye ciddi kazançlar elde etmekteyken neden bu sektör için işçi alımı oldukça zor. Yapılan araştırmalara göre iç giyim sektöründe çalışan işçilerin oldukça yoğun tempoda ve zor şartlarda çalıştığı tahmin edilmektedir. Bunun yanı sıra ülkemizde iç giyim sektörü kelimesi çok iyi karşılanmadığı için de pek çok kişi bu işi tercih etmemektedir. Bu sebepten ötürü iç giyim sektöründe çalışmak üzere toplam 50 bin işçi açığı olduğu belirtilmektedir.

Giyim ve iç giyim anlamında yurt dışı pazarında da lider ülkelerden olan Türkiye'nin bu sektörlerde büyüme oranı giderek artıyor. İlerleyen yıllarda daha büyük işçi alımının yapılması ve ihracat rakamlarının beklenenden hızlı yükselmesi beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim