Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı için bünyesine işçi alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbaşkanı ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yaptığı açıklamada 2021 yılı için 8 bin 121 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel kadrolarına ve sürekli işçi kadrolarına istihdam yapılacağını açıklamışlardı. Bu kapsamda edindiğimiz bilgiye göre memurlar net adresinin yaptığı habere göre 4 bin 346 işçi alımı yapılacak.

2021 YILI İŞÇİ ALIMI İLANI YAYIMLANDI! DETAYLAR BURADA

Sürekli İşçi Alımları, Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak. Peki hangi kadrolarda işçi alımı yapılacak? Adaylardan aranacak genel ve özel nitelikler ne olacak?

İŞÇİ ALIMI YAPILACAK MUHTEMEL KADROLAR:

Gençlik ve Spor Bakanlığından konu hakkında herhangi bir açıklama gelmese de biz İşin Olsa ekibi olarak sizlere tahmini alım yapılacak ve adayların alım beklediği kadroları aktaracağız. HENÜZ KADROLAR BELLİ DEĞİL ancak aşağıdaki kadrolarda alım yapılması muhtemel yüksek oran.

  • Temizlik Görevlisi,
  • Cankurtaran,
  • Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri,
  • Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri,
  • Makine Teknikeri,
  • Gençlik Lideri,
  • Aşçı Yardımcısı,
  • Elektrik Tesisatçısı ,
  • Mekaniker ,
  • Otobüs Kaptanı ,
  • Aşçı,
  • Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı,
  • Garson ,
  • Resepsiyon Görevlisi ,
  • Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni,
  • Güvenlik Görevlisi,
  • Havuz Suyu Operatörü,
  • Muhasebeci,

Yukarıdaki kadrolara göre alım yapılması muhtemel en çok kadroya sahip olacak pozisyon Gençlik lideri pozisyonudur.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

1) 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2) 18 yaşını tamamlamış olmak.

3) Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

4) Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

5) Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

6) Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

7) Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

8) Her aday, Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) yayımlanan listede bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

9) Adayların Türkiye İş Kurumu’nda (İŞKUR) ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

10) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.

11) İşe alınacak işçilerin deneme süresi altmış gün olup, deneme süresi içinde başarısız olanların iş akdi feshedilecektir.

12) Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan-sınav sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Adayların özel olarak bazı kadrolar için 2020 yılı KPSS Puanı kullanılması bekleniyor. Bu kapsamda adayların Ön Lisans veya Lisans mezunu kapsamında P3 veya P93 puan türünden en az 60 puan almış olması gereklidir. Bazı kadrola ise KPSS şartı aranmayacak olup kura ile alım yapılacaktır. Ayrıca adayların, devamlı yapmasına engel sağlık probleminin bulunmaması gerekmektedir.

a. Gençlik Lideri ve Muhasebeci kadroları için lisans düzeyindeki 2020 KPSS P3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

b. Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri ve Gençlik Lideri kadroları için ön lisans düzeyindeki 2020 KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

c. Bilgisayar Donanım/Teknolojisi Teknikeri, Makine Teknikeri, Temizlik Görevlisi, Cankurtaran, Mekaniker (Pedallı Araçlar), Otobüs Kaptanı (Şoför), Aşçı, Aşçı Yardımcısı, Elektrik Tesisatçısı (Bina), Güvenlik Görevlisi, Havuz Suyu Operatörü, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı, Garson (Servis Elamanı), Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı), Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni kadroları için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından gönderilen ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava tabi tutulacak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığının işçi alımı hakkında herhangi bir bilgi yok. Ancak başvuruların bayramdan sonra başlaması beklenmektedir.

İLANDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim