İŞKUR aracılığıyla kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde 2000 temizlik görevlisi alınacak. En az ilkokul mezunu adayların başvuruda bulunabileceği alımlarda temizlik görevlisi, hastane temizlik görevlisi ve süpürgesi kadrolarında çalıştırılacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Temizlik görevlisi alımlarında adaylar öncelikle çalışmak istedikleri kurumları İŞKUR resmi web sitesi açık iş ilanlarından bularak özel şartlarını kontrol etmesi gerekiyor. Gerekli şartları sağlayan adaylar, online sistem üzerinden ön başvuru yaparak, İŞKUR temsilcilerinin yönlendirmesiyle kurumlarla görüşecek. Yapılacak görüşmenin ardından uygun bulunan adaylar temizlik görevlisi olarak çalışmaya başlayabilecek.

Kamu kurumlarında temizlik görevlisi olmak isteyen adaylar açık ilanlarında yer alan ‘işyeri türü’ne ‘kamu’ yazarak arama yapabilecek. 55 kamu kurumunun yayınladığı ilanlara başvuran adayların değerlendirilmesi sözlü sınav ve kura yöntemiyle yapılacak. Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Destek Hizmetleri tarafından yayınlanan ilanlara başvuracak adayların istenen eğitim durumuna dikkat etmesi gerekiyor.