İl Emniyet Müdürlüklerine İŞKUR üzerinden yayımlanan işçi alımlarına haberimizde değinmeye çalışacağız. Çok sayıda işçi alımının söz konusu olduğu bu ilanlarla alakalı bilgilendirmelere, yerine getirilmesi gereken başvuru aşamalarına, adayların taşıması gereken başvuru şartlarına ve diğer detaylarına aşağıdan erişim sağlayabilirsiniz. Türkiye genelindeki farklı il emniyet müdürlüklerine yapılan personel alımları için; Kastamonu, Bitlis, İzmir, Kırşehir, Adana, Deniz Kuvvetleri Onarım Destek Komutanlığı ve Öğretmenevi Müdürlüğü ilanları da dahildir. Yürütülen bu çok sayıdaki kurumun ilan süreçlerine kısaca göz atalım...

Yayımlanan bu ilanlara başvuruda bulunmak isteyen adayların taşıması gereken bazı nitelikler ve başvuru koşulları bulunmaktadır. 657 sayılı kanunun 48. maddesinde aktarılan şartlara ek olarak; kamu haklarından mahrum olmamak, askerliğini yapmış veya tecilli olmak, kamu zararına faaliyetlerde yer almamış olmak, iletişim becerisi gelişmiş olmak, kendini ifade edebiliyor olmak, akıl sağlığı yerinde olmak, güvenlik veya arşiv soruşturması olumlu sonuçlanmak şeklinde özetlenmektedir.

Yapılan işçi alımlarına başvurular, yukarıda da aktarıldığı üzere İŞKUR üzerinden alınmaktadır. İŞKUR üzerinden yayımlanan bu memur personel alımlarına başvuru yapmak isteyen adayların İŞKUR üyeliklerinin olması ve iş arayan durumlarının aktif olması gerekmektedir. Aksi halde adaylar ilanlara başvuru yapamayacaklardır. İlanları görüntülemek için İŞKUR' un açık iş ilanları sayfasını ziyaret ettikten sonra açılan ekranda iş yeri türü menüsünden kamuyu seçip, iş yeri ünvanı yazan yere hangi şehre başvuru yapmak istiyorlarsa oranın il emniyet müdürlüğünü yazması ve aratması yeterli olmaktadır.

Editör: TE Bilisim