Kamuya ve bağlı kuruluşlarına İŞKUR üzerinden TYP işçi alımları yapılıyor. TYP işçi alımlarıyla alakalı olarak bilinmesi gereken detaylar ise; herhangi bir yerde maaşlı (sigortalı çalışan) olarak çalışanlar, emekli aylığı alanlar, sosyal yardım alanlar bu imkandan faydalanamıyorlar. Ek olarak herhangi bir eğitim kurumunda örgün öğretim görenler başvuru yapamamaktadırlar. Başvuru yapılabilmesi için kişinin açıköğretim fakültesi okuması gerekmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden alındığından, adayların üye profillerinin olması ve kişisel bilgilerinin burada eksiksiz, doğru şekilde girilmiş olması istenmektedir. Başvurularda mağduriyet yaşanmaması adına bu noktalara dikkat edilmelidir. Ayrıca kişinin iş arayan durumunun aktif olması da istenmektedir. Başvuruların daha sağlıklı yürümesi adına, ilgili ilan numaralarını not ederek İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerinde görev alan danışmanlara müracaat etmenizi de önemle hatırlatmak isteriz.

ALIMLAR NEREYE YAPILIYOR?

TYP kapsamındaki alımlar 3 farklı şehre yapılmaktadır. Bu şehirler Adana, Mersin ve Kırşehir olarak aktarılmaktadır. Alımların yapılacağı kurumlar ise; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlükleri, İl Orman Müdürlükleri, Müftülükler, Kaymakamlıklar, Valilikler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükler, belediye başkanlıkları ve belediye başkanlıklarına bağlı birimler olarak söylenebilmektedir.

TYP İLANLARINA ONLİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR? İŞKUR'A GİTMEK ZORUNLU MU?

İlanlara online olarak da iskur.gov.tr adresindeki açık iş ilanları bölümünden TYP sorgulama yaparak, açılacak pencere aracılığıyla başvuru yapılabilmektedir. İŞKUR il veya ilçe müdürlüklerinden başvuru zorunlu değildir ancak adayların yanlışlık yapma veya sorun yaşama ihtimallerine karşılık buralardan müracaat etmeleri tavsiye edilmektedir.

TYP ilanlarını aşağıdaki bağlantıyı tarayıcınıza yapıştırdıktan sonra aratarak bulabilirsiniz.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

TÜM İŞÇİ VE MEMUR ALIMLARI İÇİN MOBİL UYGULAMALARIMIZI İNDİRMEYİ UNUTMAYINIZ.

İOS> TIKLAYINIZ

ANDROİD> TIKLAYINIZ