Devlet Su İşleri her sene personel alımı yapmaya devam ederken Türkiye İş Kurumu ile yaptığı anlaşma sonucu aralıklar ile İŞKUR bünyesinden de personel temini yapmaktadır. Bazı pozisyonlar için eski hükümlü işçi alımı yapan Devlet Su İşleri yeni yayımlanan bildiri ile eski hükümlü işçi alımı yapacağını açıkladı. Söz konusu alınacak olan işçi Van ilinde görev yapacak.

Hangi Pozisyon İçin Alım Yapılacak

Devlet Su İşleri eski hükümlü işçi alımı yapacağını duyurdu. Peki alınacak olan işçi hangi pozisyonda çalışacak. Söz konusu bildiriye göre eski hükümlü işçi kamyon şoförü olarak çalışacak.

Kimler Başvurabilir

E sürücü ehliyetine sahip olmak (En az 5 yıllık)
Kamyon sürebilir olmak
Eski hüküm yemiş olmak
En az ilköğretim mezunu olmak

Yukarıda belirtilmiş olan niteliklere sahip olan eski hükümlü adaylar Devlet Su İşleri bünyesinde istihdam etmek için başvuru yapabilir. Başvuracak olan adayların şoförlüğü kurstan öğrenmiş olması gerekmekte olup en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor. Adaylara her hangi bir sınav yapılmayacak olup noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilecek. Kura çekiminde adı çıkan personel Devlet Su İşleri bünyesinde kamyon şoförü olarak çalışacak. Başvurular için www.iskur.gov.tr adresini ziyaret edebilir ya da İŞKUR başvuru merkezlerine müracaat edebilirsiniz.