İŞKUR işsizliğin önüne geçmek için çalışmalarına devam ettiği gibi özel ve kamu kurumları ile de anlaşma yaparak geçici işçi, sözleşmeli personel ve daimi personel alım ilanlarının kendileri tarafından yapılması için çaba sarf etmektedir. Bunu yapmasında ki asıl sebep ise işsizliğin tek bir kol üzerinde yönetilmeye çalışılması olabilir.

İŞKUR anlaşma yaptığı iş verenlerin iş ilanlarını kendi bünyesinden yayınlamaktadır. Bugün yapılan açıklama ile Bartın İl Özel İdaresinin personel alımı yaptığı duyuruldu.

Kimler Başvurabilir? Hangi Pozisyonda Çalışılacak?

Türkiye İş Bulma Kurumu yaptığı açıklama ile Bartın İl Özel İdaresinin kendi bünyelerinde Şoför - Yük Taşıma pozisyonunda geçici işçi statüsünde çalışmak üzere personel alımı yaptığını duyurdu

Söz konusu pozisyona başvurmak isteyen adayların en az lise ve dengi mezunu olması gerekmektedir. Adaylar şoför olarak çalışacağı için ehliyetlerinin de (E SINIFI) olması gerekiyor.

Söz konusu pozisyona 2 işçi alınacak. Statüleri ise geçici işçi olarak belirtildi. Ancak işlerin artması ile personeller sözleşmeli statüsü üzerinden daimi olarak Bartın İl Özel İdaresine bağlı olarak çalışabilir. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılmakta olup. Başvurusu onaylanan adaylar 28 Haziran'da kura çekimine katılması gerekmektedir. Kura ile belirlenecek olan işe alınacak personel görevine hemen başlayacak. İş başvurusu için İŞKUR'un başvuru merkezlerine 15 Haziran 2016 - 24 Haziran 2016 tarihleri arasında gitmeniz gerekmektedir.