2400 kadrolu işçi için işlemlerin tamamlanacağını aktaran Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Dönmez, işçi alımı bekleyenlere de müjdeli haberi verdi. Mart ayında TTK için işçi alım ilanının yayımlanacağını aktaran Bakan Dönmez, önemli ifadelere yer verdi. Açıklamasında " Soma bölgesi bizim yoğun olarak linyit yataklarımızın olduğu bir yer. Bölge halkının en büyük ekonomik aktivitelerinden birisi. Bir ay içerisinde 2 bin 400 işçinin kadro işlemleri tamamlanacak. Türkiye Taşkömürü Kurumu mart ayında kurayla bin 500 işçi alımı yapacak. " ifadelerini kullandı.

Elektrik ve doğalgaz zamları

Vatandaşların tepki gösterdiği konulardan olan elektrik ve doğalgaza zam yapılma işlemlerine yönelik bilgilendirmeler de gerçekleştiren Bakan Dönmez, bu zamların çok uzun süreler sonra vatandaşlara yansıtıldığını ifade etti. Açıklamasında doğalgaz fiyatlarına 6-7 ay, elektrik fiyatlarına da 7-8 ay sonra yansıtıldığını belirtti. Yaptığı konuşmasında " Elektrik ve doğal gaz aslında maliyet bazlı bir fiyatlandırma metodolojisi ile belirleniyor. Maliyeti etkileyen bir değişiklik olduğunda zaman zaman artış yönünde zaman zaman indirim yönünde fiyatlara yansıyor. Kur ve petrol fiyatlarındaki değişiklikler doğal gazı etkiliyor, doğal gaz fiyatlarının değişikliği de elektriği etkiliyor. Petrol fiyatlarındaki değişiklikler akaryakıt fiyatlarında bir hafta sonra yansıyabiliyor. Doğal gaz fiyatlarına ise yaklaşık 6-7 ay sonra yansıyor. Elektrik fiyatlarına da 8 ay sonra yansımış oluyor. " şeklinde aktardı.

TTK Mart ayı 1500 işçi alımı yayımlandığı anda bildirim almak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim