Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek üzere Devlet Personel Daire Başkanlığı resmi internet sitesinde ilan edilen ilanlarda 3 farklı kamu kurumunda farklı pozisyonlarda istihdam edilmek üzere daimi işçi alımı yapılacaktır. DPB üzerinden açıklanan personel alımına ilişkin ilamlarda adayların ilgili kadronun başvuru şartlarını taşıması gerekmektedir.

Alım yapacak olan kurum ve kuruluşlar Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı avukat alımı, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü şoför ve kasap alımı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) destek personeli alımı gerçekleştirilecektir.

Avukat kadrosuna yapılan alımda, enerji hukukunda yüksek lisans yapmış olmak, son 3 yıl içerisinde ilgili dil sınavlarından 90 ve üzeri puan almak, avukatlık ruhsatına sahip olmak gibi şartlar yer almaktadır.

Şoför ve kasap kadrolarına yapılan alımlarda, lise mezunu olmak sağlık raporu olumlu olmak, C ve CE sınıfı ehliyet belgesine sahip olmak, tehlikeli işlerde çalışma belgesine sahip olmak gibi şartlar bulunmaktadır.

Destek personeli kadrosuna yapılacak başvuru kadroları ise engelli ve hükümlü adaylar için yer almakta olup ilgili özel şartların sağlanması gerekmektedir.

İlgili ilanlara ulaşmak için Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde ilanlar bölümü, sürekli işçi kategorisi incelenebilir. İlan edilen tüm kadrolara başvurmak isteyen ve her kadro için özel ve genel şartları sağlayan adaylar, başvurularını İş Kurumu İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim