2017 yılına girmemize artık sayılı günler kaldı ve şimdiden asgari ücretin yükseltilmesi ile hangi kurumların veya firmaların kaç personel alımı yapacağı merak ile beklenmeye başladı. Bilindiği gibi Türkiye'nin farklı sektörlerde gelişmişlik göstermesi ile işçi gücünün arttığı görünmekte ve iş sayısınında artması ile daha fazla istihdam fırsatının yaratılması beklenmektedir. Her sene çalışan işçi sayısı artmaya devam ederken 2017 yılı içerisinde de yüz binlerce işçi alımının yapılması bekleniyor. Peki 2017 yılı için en prestijli sektörler hangileri olacak? Hangi sektörler için kaç işçi alımı yapılması bekleniyor? İşte detaylar

İşsizlik Rakamları Artıyor

Türkiye'de her sene bir milyona yakın istihdam sağlanmaktadır ancak buna rağmen işsizlik rakamları artmakta ve bu yüzden isithdam sayısının daha da artması gerekmektedir. Yeni istihdam alanlarının yaratılması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye'nin farklı bölgelerine kurulmakta olan Organize Sanayi Bölgelerine yapılan yatırımları dikkatle incelemekte ve bu alanların değerlendirilmesini sağlamaktadır.

Yine Türkiye hızla giyim sektöründe gelişmektedir. Normal giyim ve iç giyim kollarının daha da gelişmesi beklenmekte olup 2017 yılında bu sektör için on binlerce işçi alımı yapılması bekleniyor.

İnşaat sektöründe de hızla gelişme kayıt edilmekte ve firmaların bu alanlarda da yüz binlerce alım yapması beklenmektedir. Bakalım 2017 yılında toplam kaç bin işçi alımı yapılacak ve işsizlik rakamları hangi seviyelerde seyir edecek.