Kamuda farklı kurum veya kuruluşlarda geçici süreli görevlendirilmek üzere TYP kapsamında işçi alımları yapılıyor. Yapılan bu TYP alımlarına başvurular İŞKUR üzerinden alınıyor.  Farklı şehirlerden yapılan TYP işçisi alım ilanlarında başvuru bilgilendirmelerine ve diğer detaylarına haberimizde yer vereceğiz...

6 FARKLI ŞEHİRDE TYP İLANLARI

Çok sayıda şehirde yayımlanan 40' dan fazla ilçeyi ilgilendiren bu alımlarda farklı görev alanlarında çalışılacaktır. İlanlara başvuru şartlarını taşıyan adaylar, ilgili adımları takip ederek başvurularını yapabilirler. TYP alımlarına yapılacak başvurular Van,  Bingöl, Muğla, Burdur, Aydın, Trabzon illleri için olacaktır. Çok sayıda ilçeye yönelik ilanlar yayımlanmış durumdadır. İlanlarda çevre temizliği, alt yapı yenileme çalışmaları, restorasyon, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı ile erozyon engelleme alanları üzerinden alınacak personel kadroları bulunmaktadır.

TYP İLANLARINA BAŞVURULAR ALINIYOR

İŞKUR üzerinden yayımlanan bu ilanlara şuanda başvurular yapılabilmektedir. İsterseniz online olarak isterseniz iş ve meslek danışmanlarınıza İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerinden müracaat ederek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. TYP ilanları geçici süreli işçi alımlarıdır ve genelde 3 ya da 6 aylık periyotlar için işçi alımları yapılır. Bu ilanlara başvurularda örgün eğitim görmüyor olmak, sosyal yardım almıyor olmak gibi şartlar aranmaktadır. İŞKUR resmi web adresini ziyaret ettikten sonra açık iş ilanları bağlantısına tıklayıp TYP ile sorgulama bölümüne ulaşınız. Burada meslek ile arama veya ile göre arama yapabilirsiniz. TYP başvuru şartlarını taşımayan ve iş arayan durumu aktif olmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.