Türkiye'nin farklı noktalarına yapılan yatırımlar sayesinde yüz binlerce kişi iş bulmaya başladı. Yatırımların artması ve farklı sektörlerde de gözle görülür bir yükselişin gözükmesi ile bu sektörler içinde binlerce kişilik işçi alımları yapılmaktadır. Şu anda hali hazırda pek çok bölgede yatırımlar devam ederken iş arayanlara müjdeli bir haber geldi. Buna göre 2017 yılı içerisinde üç farklı sektöre 400 bin kişilik işçi alımı yapılacak. Peki alınacak olan işçiler hangi sektörlere alınacak ve alımlar nasıl gerçekleşecek? İşte detaylar.

Hangi Sektörler İçin Alım Yapılacak

2017 yılı içerisinde üç sektör için 400 bin kişilik alım yapılacak peki bu sektörler hangileri? Gıda, iç giyim ve inşaat sektörleri için alımlar yapılacak. İnşaat sektörü için 300 bin, iç giyim sektörü için 50 bin ve gıda sektörü için de 50 bin kişilik işçi alımının yapılması bekleniyor.

Bu alımların ne zaman ve ne şekilde yapılacağı bilinmiyor. Ancak alım ilanlarının Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanması beklenmektedir. Bu alımların yayımlanması ile sizleri de konu hakkında bilgilendireceğiz. Yine alımların başlaması ile işsizlik oranlarının büyük ölçüde düşmesi beklenmekte olup diğer sektörlerde de Türkiye'nin ciddi anlamda gelişmesi ve yatırımlarının giderek artması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim