TCDD personel alımı başvuruları tamamlandı. 2018yılının son günlerdinde duyurusu yapılmış olan TCDD 356 işçi alımları için başvurular 09 Nisan 2019 tarihi itibari ile Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmıştı ve başvurular başlamıştı. Başvuruların 15 Nisan 2019 tarihi itibari ile sonlanması ile birlikte adaylar şimdi kura çekiminin ne zaman yapılacağını ve sonrasında sözlü sınav detaylarını araştırmaya başladılar. İşin Olsa ekibi olarak sizlerle detayları paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

TCDD 356 kişilik kadro iin başvuru aldı. Başvurular Tren Teşkil İşçisi, Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Makinası Operatörü, Demiryolu hattı Bakım Onarımcısı ve Liman Vinç Operatörü ( RTG CE SSG ) pozisyonlarına yapıldı. Bu kapsamda TCDD 40 Liman Vinç Operatörü ( RTG CE SSG ), 86 Tren Teşkil İşçisi, 188 Demiryolu hattı Bakım Onarımcısı ve 42 Demiryolu Yol Yapım, Bakım ve Onarım Makinası Operatörü olmak üzere 356 kişilik kadro için başvuru aldı.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvurularını 15 Nisan 2019 tarihinde sonlandıran adaylar artık kura çekimini bekliyorlar, Bu yönde yapılan başvurular Türkiye İş Kurumu tarafından inceleniyor ve başvurusunu doğru yapan adaylar Nihai listeye gireceklerdir. İŞKUR tarafından belirtilecek Nihai liste sonucuna göre TCDD adaylara kura çekimi yapacak. İŞKUR’ca bildirilen nihai listede bulunan adayların işgücü talebinin 4 katından fazla olması durumunda, her işgücü talebi için sözlü sınavına katılacak 4 katı asıl aday ile aynı sayıda yedek aday 25.04.2018 tarihinde noter huzurunda yapılacak kura çekimi yapılacak.

SÖZLÜ SINAV DETAYLARI NEDİR?

Kura çekimi belirtilecek adaylara sözlü sınav yapılacaktır. Sözlğ sınav tarihi henüz belirtilmemiş olup kura çekimi sonucunda sözlü sınav tarihide belirtilecektir. Sözlü sınava katılıp başarılı olan adayların işe başlamaları için, resmi üniversite hastanelerinden veya tam teşekküllü devlet hastanelerinden tarama testi yaptırmaları gereklidir. İlgili Tarama testi alkol veya uyuştucu madde bağımlılığını tespit etmek amacıyla yapılacaktır.

Ayrıca tarama testinden başka, Devlet hastaneleri veya resmi üniversite hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporunda “Az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışır” olmak,Yapılacak işitme testi sonucuna göre Görme testi sonucuna göre herhangi bir problemi olmadığını gösteriri sağlık rapu almaları gereklidir.

Sözlü sınavını kazanan asıl adayların almış oldukları sağlık kurulu raporunda “Az tehlikeli, tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışır” ibaresi ile görme/işitme muayeneleri hakkında istenilen değerlendirme sonuçları bulunmayanlar işe başlatılmayacaktır.

Devlet Demiryolları Sağlık ve Psikoteknik yönergesi için grup tespiti ve psikoteknik değerlendirmesi yapılacak pozisyonlar için almış oldukları sağlık kurulu raporu grup belirleyicileri tarafından değerlendirilecektir.Grubu uygun olan adaylar, psikoteknik değerlendirmesine gönderilecek ve grubu uygun olmayan adaylar işe başlayamıyacaklardır.

Editör: TE Bilisim