TCDD'den işçi alımına ilişkin duyuru geldi. Az Önce TCDD resmi İnternet adresi üzerinde yayımladığı duyuruya göre 82 işçi alımı sözlü sınav sonuçları duyurulmuştur.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış ve başvuruların 14 - 18 mart 2022 tarihleri arasında alınmasından sonra sonuçlar 31 Mart 2022 tarihinde duyuruldu. Asil olarak kazanan adaylar belirtilen tarh arasında haberdenki belgeleri ilgili müdürlüklere teslim etmeleri gereklidir.

82 İşçi Alımı Sonuçları Açıklandı!

TCDD 18 Mart 2022 tarihinde sona ermiş olan Makinist Alımı başvurusu için sözlü sınav sonuçları açıklandı.

Sözlü Sınav Sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız.

Belge Teslim Tarihi Açıklandı!

Asıl kazanan adaylar aşağıda istenen belgeleri 04.04.2022-08.04.2022 tarihleri arasında bağlı oldukları Bölge Müdürlüklerinin Personel ve Mali İşler Servis Müdürlüğüne teslim edip aynı tarihler arasında işbaşı yapacaklardır.

İstenen Evraklar Hangileridir?

1) TC Kimlik Fotokopisi (Aslı adayın yanında olacaktır, kurum personeli tarafından aslı görülecek ve aslı gibidir olarak kaşelenecektir.)

2) Tren Makinisti Ehliyeti Fotokopisi (Aslı adayın yanında olacaktır, kurum personeli tarafından aslı görülecek ve aslı gibidir olarak kaşelenecektir.)

3) Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgesi Fotokopisi (Aslı adayın yanında olacaktır, kurum personeli tarafından aslı görülecek ve aslı gibidir olarak kaşelenecektir.)

4) KPSS Sonuç Belgesi

5) Adli Sicil Kaydı (E-devlet çıktısı veya savcılıklardan alınacak)

6) Askerlik belgesi (E-devlet çıktısı veya askerlik şubelerinden alınacak)

7) Diploma fotokopisi veya geçici mezuniyet belgesi fotokopisi (Aslı adayın yanında olacaktır, kurum personeli tarafından aslı görülecek ve aslı gibidir olarak kaşelenecektir.)

8) Sağlık Kurul Raporu -(Evrak teslim tarihi itibariyle son 1 yıl içinde Tren Makinisti ve Demiryolu Emniyet Kritik Görevler Personeline Sağlık Kurul Raporu Düzenlemeye Yetkili hastanelerden alınmış Sağlık Kurul raporu (En az göz, kulak burun boğaz, dahiliye, nöroloji, genel cerrahi, psikiyatri, ortopedi ve travmatoloji ve kardiyoloji branşlarına ilişkin esaslara göre muayene yapılmalı “Tren Makinisti olarak çalışır” veya “A/B grubunda çalışır” ibaresi olmalı)

Belge Teslim Adilecek Müdürlükler Hangileri:

Bildiğiniz gibi TCDD 82 Makinist alımları 4 farklı şehirde yapılmaktadır. Buna göre, 20 Edirne, 20 İstanbul, 22 Malatya, 20 Elazığ, illerinde alım yapılıyor. Adaylar ilgili yukarıdaki belgeleri en geç 8 Nisan 2022 tarihine kadar aşağıdaki müdürlklere iletmeleri gereklidir.