Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2022 yılı ilk müjdesi verildi. 2022 yılı genelinde 16500 Personel Alımı yapılacağını açıklayan Bakanlıktan ilk ilan için yeşil ışık yakıldı.

Adayların söz konusu OGM İşçi alımı hakkında merak ettiği tüm konuları İşin Olsa ekibi olarak ele aldık. Peki OGM İşçi Alımı Ne Zaman Nasıl yapılacak? Yeni Tarım ve Orman Bakanı kadro sayısını arttıracak mı yada ilan iptal mi edilecek? tüm detayları siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz.

OGM 5000 İŞÇİ ALIMI İLANI GELDİ! ( 7 NİSAN 2022 ) DETAYLAR BURADA

2022 Yılı OGM 5000 İşçi Alımı Yapacak!

Orman Genel Müdürlüğünden gelmiş olan duyuruya göre 2022 yılı içerisinde 5000 işçi alımı yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Eski tarım ve Orman Bakanı olan Bekir PAKDEMİRLİ 5000 işçi alımı için müjde vermişti. Ancak Resmi Gazete kararı ile Bakanın değişmesinden sonra ilanı bekleyenler için büyük hayal kırıklığı yaşandı.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanı Değişerek yerine Vahit KİRİŞÇİ atandı.

İLGİLİ HABER: Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit KİRİŞCİ Atandı! Kimdir? Kaç Yaşında?

5000 İşçi Alımı İlanı İptal Mi Edilecek?

OGM İşçi Alımı için Bakanın değişmesi adaylarda hayal kırıklığı oldu. İlanı bekleyen adaylar ilanın yayımlanmasını beklerken Yapılan değişiklik sonrası ilanın iptal olduğunu düşünmeye başladı. Ancak Tarım ve Orman Bakanlığından bu yönde herhangi bir duyuru gelmemesi ile birlikte kontenjan sayısının arttırılması bekleniyor.

5000 Yangın İşçisi Alımı Daha Bekleniyor!

Bildiğiniz gibi bütçe görüşmeleri sonrasında Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılı içerisinde 16500 işçi personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Buradaki kadro sayısına göre 10000 kontenjan ile Yangın İşçisi alımı yapılacak. Bu kapsamda yeni Bakanın gelmesi ile kontenjan sayısının arttırılacağı düşünülmekte.

İLGİLİ HABER: Tarım Bakanlığı OGM 16 Bin 500 İşçi Personel Alacak! Kadro ve Şartlar Nedir?

Yangın İşçisi Alımı Başvuru Şartları Ne Olacak?

OGM işçi alımı için genel olarak beklenen nitelikler,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- 18 yaşını doldurmuş olmak,

- Sağlık açısından görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Tehlikeli işlerde çalışmayı kabul etmiş olmak,

Başvurular İŞKUR Üzerinden Yapılacak!

OGM 5000 işçi alımı gözler Tarım ve Orman Bakanlığına çevrildi. Her an gelmesi beklenen ilan için başvurular Türkiye İş Kurumu aracılığı ile gerçekleştirilecek. İlan Kamu İŞKUR üzerinde yayımlanacak olup başvuru için 5 günlük süre verilecek. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile elektronik ortamda yapılacak.

İLAN YAYIMLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA UYGULAMA VE İNSTAGRAMLARI TAKİPTE KALIN

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA