Hükümetin işsizlik ile mücadelesi sürerken ekonomik faaliyetlerin arttırılması ve çeşitli alanlarda yatırım yapılması sonucu da birçok vatandaşa yeni iş kapıları açılıyor. Buna göre 2020’de faaliyete girmesi beklenen ve Manisa Salihli’de OSB 2. Bölgede 206 dönüm arazi üzerine kurulması planlanan Agrobest Grup tarafından yapılacak olan üretim tesisi ile 700 kişiye iş olanağı sağlanması planlanıyor. Türkiye’de hiç üretilmeyen zirai ilaç ham maddelerinin üretileceği tesisin temeli Manisa’nın Salihli Organize Sanayi Bölgesinde atıldı. Tamamlandığında 700 kişiye istihdam sağlayacak tesis 200 milyon TL’ye mal olacak.

Temel Atma Töreni Yapıldı

İlgili grup yöneticisi Faruk Eroğlu tarafında yapılan açıklamada Türkiye’de zirai ilaç ve tohum sektöründe öncü firmalardan biri olmak istediklerini açıklarken temel atma töreninde yaptığı konuşmasında ayrıca Salihli OSB’de 206 dönüm arazi üzerinde yaklaşık 120 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisi kuracaklarını söyledi.70 bin metrekare kapalı alan üzerinde oluşturulacak olan tesisin ilk kısmının 2020’de açılması planlanıyor.

700 Kişiye İstihdam

Yapılan konuşmada ayrıca Başkan Kayda tarafından da Yeni fabrikalarla birlikte 10 bin insanımıza ekmek kapısı açtık. Bunu 4 ile çarpın 40 bin kişiye ekmek kapısı açtık bu da Salihli’nin dörtte biri yapar. Salihli OSB’yi tercih eden tüm yatırımcılarımıza hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” ifadeleri ile yer alırken bu yeni tesis ile birlikte 700 kişiye istihdam sağlanacağı daifade edildi.