Türkiye İş Kurumu üzerinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından işçi personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar farklı illerde bulunana başkanlıklara yapılacak ve adayların belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilanlar hakkında detayları aktaracağız.

İLANLARIN DETAYLARI NEDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan 2 Kazı Başkanlığı bünyesinde toplamda 63 işçi personel alımı yapacak.

Bu kapsamda Muğla Becin Kalesi Kazı Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 14 Kişilik boş kadro ile 3 Arkeolog, 3 Sanat tarihçisi ve 8 Beden İşçisi alımı yapacağını belirtti.

Aydın NYSA Kazısı Başkanlığı ise 49 kişilik kadro ile Arkeolog, Mimar, Sanat tarihçisi ve beden işçisi alımı yapacağını ilan etti.

OKUR YAZAR OLMAK YETERLİ!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazı Başkanlıkları bünyesindeki eksikliği gidermek için toplamda 63 kişi alacak olup adaylardan, Alım yapılacak bölgede ikamet ediyor olmak, En az 18 yaşında olmak, En az okur yazar olmak, Toprak kazımı, atımı ve nakli işleri yapabilecek olmak, Arkeolojik kazı çalışmalarında kazma, çapa, kürek vs, gibi aletlerle beden işçiliği yapabilecek olmak, Gerekli görülen hallerde, Kazı Başkanlığınca verilecek benzeri görevleri yapabilmek, Yabani ot mücadelesi ve örenyeri temizliği yapabilecek olmak, Daha önce arkeolojik kazılarda ve resterasyon projelerinde çalışmış olmak, Arazi Koşullarına uyuym sağlayabilmek gibi nitelikler aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda, Muğla Becin kazısı için en geç 30 Ekim 2019 ve Aydın NYSA kazısı için en geç 27 Ekim 2019 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir.

Aydın NYSA Kazısı Başkanlığı İlanı

Muğla Becin Kalesi Kazı Başkanlığı İlanı

Editör: TE Bilisim