Sağlık Bakanı Ahmet DEMİRCAN geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapmış olduğu konuşmada kamuya işçi alımlarına ilişkin bazı detayları paylaştı. Sağlık bakanı Demircan, 2018 yılında kamuya yapılacak olan işçi alımlarının Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanı ile alınacağını belirtti. Kamuda taşeron kadro sisteminin tamamen kaldırılmasının ardından yapılacak olan işçi alımlarında ilk defa Sağlık Bakanlığına 19 bin alım yapılacak. 

19 BİN İŞÇİ ALIMI İŞKUR ÜZERİNDEN YAPILACAK

Sağlık Bakanlığın merkez ve  taşra teşkilatlarında çalıştırılmak üzere alınacak olan personel için 2018 yılında toplamda 56 bin alım gerçekleştirilecek. Hangi kadrolarda alım yapılacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmazken, 27 bin personel alımının 3 defada gerçekleştirileceği kesinleşti. Ayrıca Sağlık Bakanlığında 10 bin civarında doktor alımı yapılacak. Sabah Gazetesinden Safure Cantürk alımlar ile ilgili yaptığı açıklamada alımların İŞKUR üzerinden yapılacağını ve KPSS puanı esas alınarak alımlar gerçekleşeceğini belirtti.

Kamuda taşeron işçilerin kadroya alınması süreci 2 Nisan itibari ile tamamlanması planlanıyor. Bir kurumda taşeron sistemi kaldırıldığından  ihtiyaç olan işçi alımları için İŞKUR üzerinden alım yapılması bekleniyor. İlk alımda Sağlık bakanlığı KPSS puan sıralamasında 3 katı kadar aday mülakata alınacak. 

Editör: TE Bilisim