Türkiye İş Kurumu işçi alımı ilanları yayımlıyor. Pandemi sürecinde alım sayılarının düşmesi ile binlerce kişi işsiz kalmıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile 1 Temmuz 2021 tarihi ile tam açılma kararı alınması ile işçi alımı ilanları da hız kazandı. Bu yönde İŞKUR 18 bin 500 kişilik boş kontenjan ile Vasıflı Vasıfsız işçi alımı ilanı yayımlandı. Alımlar sadece Beden İşçisi kadrosunda yapılacak.

KAMU VE ÖZELE ALIM YAPILIYOR!

Bildiğiniz gibi İŞKUR hem Kamu kapsamında hem de Özel kuruluşlar kapsamında İşçi Alımı faaliyetlerine devam ediyor. Bu yönde Beden İşçisi alımlar Ülkemizde bulunan farklı kamu kurumlarına ve kamu kuruluşlarına yapılacak.

Bu yönde İŞKUR resmi İnternet adresi üzerinde açıkladığı kadrolara göre Beden İşçisi Alımı için 18 bin 500 kişilik boş kontenjan ile işçi alımları yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Beden İşçisi alımları için adaylardan öncelikle en az İlkokul mezunu olmak şartı aranacak. Sonrasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Alım yapacak kuruma ve kuruluşa göre farklılık gösteren yaş sınırı göz önüne alınarak herhangi bir Sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi şartlar aranacak.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

İŞKUR üzerinden Bede İşçisi alımı için başvurular Elektronik ortamda yapılacak. Hem kamu hem de özel kapsamında Yapılacak İşçi Alımı başvuruları için İŞKUR kaydınız olmak zorunda ve elektronik ortamda başvuru yapabileceksiniz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

1. ADIM: İŞKUR başvuru sistemine üyeliğiniz ile giriş yapınız.

2. ADIM: " https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1440 " bağlantısını kullanarak ilgili ilanlara ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

3. ADIM: Kamu kurumlarına yapılacak İşçi Alımı başvuruları için ilgili ekranda " İşyeri Türü " yazan kısmı kamu olarak seçmeniz durumunda kamuya yapılacak Beden İşçisi alımı ilanlarına ulaşabileceksiniz.

Editör: TE Bilisim