Türkiye İş Kurumu Bugün ( 05 Nisan 2019 ) tarihli haftanın son ilanlarını yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre farklı kamu kurumları çeşitli pozisyonlarda personel alımı gerçekleştiriyorlar. Alımlar Sürekli işçi, Engelli işçi, TMY (Terörle Mücadelede Yaralanan) kapsamında yapılacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde alım yapak kurumlara ve başvuruları hakkında bilgiler paylaşacağız.

HANGİ KURUMLARA İŞÇİ ALINACAK?

İŞKUR üzerinde yayımlanmış olan ilana göre, DSİ 14. Bölge Müdürlüğü Engelli 2 Telsiz-Telefon Operatörü alacak. Derme Sulama Birliği, 1 Direnç Alın Kaynakçısı, 2 Su pompası Operatörü alacak. Pirariz Öğretmenevi Sosyal Tesis İşletmesi 1 Garson ( Servis Elemanı ) alacak. Kestel Sulama Birliği 1 Büro İşçisi alacak. Erzincan Emniyet Müdürlüğü 1 Beden İşçisi ( genel ) alacak. İl Emniyet Müdürlüğü İŞKUR Faaliyetleri 2 Büro İşçisi alacak. Taşköprü Sulama Birliği 10 Çiftçi (Tarla Ürünleri)(Zirai Sulamacı) , Gürbulak Gümrük Müdürlüğü Sosyal Tesisler 1 Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt) alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yukarıda verdiğimiz kurumlara göre, DSİ , EGM, MEB ve Sulama Birlikleri bünyelerine işçi personel alımı yapacak olup adaylardan ise, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ( Engelli adayların engel durumunu raporlaması gerekmektedir ), En az İlköğretim ve Lise mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak ve Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen meslek dalında belgeye sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilanlar İŞKUR üzerinde 05 Nisan 2019 tarihinde yayımlanmış olup adaylara başvuru için 4 günlük süre verilmiştir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 09 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İŞYERİ ÜNVANI kısmında yukarıdaki kurumları yazarak ulaşabilir veya İŞYERİ TÜRÜ kısmını Kamu seçerek ilgili ilanlara ulaşabilir ve İŞKUR kayıt bilgileriniz ile başvuru yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim