Emniyet Genel Müdürlüğü her sene Türkiye geneli işçi ve personel alımı yaptığı gibi yine bölgesel olarak da personel alımları yapmaktadır. İl veya bölgesel alımlarda genel olarak hazırlanan bildiri Türkiye İş Kurumu aracılığı ile kamuoyuna duyurulmakta ve adaylara başvuru şartları hakkında bilgi verilmektedir. Türkiye İş Kurumu tarafından yeni yayımlanan bildiri incelendiğinde Emniyet Genel Müdürlüğünün işçi alımı yapılacağı öğrenildi. Peki hangi şehir için işçi alımı yapılacak? Toplam kaç alım yapılacak? Alınacak olan adaylarda bulunması gereken özellikler nedir? İşte başvuru şartları ve diğer detaylar.

Kimler Başvurabilir

İŞKUR'un yayımladığı bildiriye göre alınacak olan işçiler Diyarbakır Emniyet Genel Müdürlüğü için alınacak olup adaylar burada bulunan kantin de kamu statüsünde istihdam edecek. Toplam alınacak olan işçi sayısı 8 olarak belirtilmiş durumda.

En az ortaöğretim mezunu
KPSS'den 60 ve üzeri almış olmak

Yukarıda belirtilen şartlar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından aranmakta olup bu şartlara adayın uyum sağlaması gerekmektedir. Temizlik görevlisi ve Aşçı pozisyonunda çalışacak olan adayların gerekli işi eğitim ile değil pratikten öğrenmiş olması gerekiyor. Alınacak olan temizlik görevlisi ve aşçı personeller daimi / sürekli olarak Diyarbakır Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edecek. Son başvuru tarihi 11 Ocak 2017 olarak belirtilmiş olup adayların İŞKUR müracaat merkezlerini ziyaret etmesi gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim