19 Mart 2019 tarihi itibari ile yeni ilanlar yayımladı ve farklı kurumlar bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapmaktadırlar. İlgili ilanlar Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde yayımlanmış olup başvurular başlamıştır. Başvuru yapacak adaylar başvurularını İŞKUR profilleri ile gerçekleştirebilirler.

ALIM YAPACAK KURUMLAR:

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre, Devlet Su İşleri, İl Emniyet Müdürlükleri ve Et ve Süt Kurumu personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar en az ilköğretim mezunu olan adayları kapsayacak ve başvuru koşullarını yerine getirenlerin başvuruları kabul edilecektir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NEDİR?

DSİ, İl Emniyet Müdürlükleri ve Et ve Süt Kurumu adaylardan genel ve bazı özel nitelikler talep ediyorlar. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek durumu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, En az ilköğretim mezunu olmak kaydı ile, Lise veya Ön lisans mezunu olmak şartları aranır. Ayrıca ilgili ilanlara erkek veya kadın adaylar başvuru yapabilecek olup, 18 yaşını tamamlanmış olması şarttır.

İl Emniyet Müdürlükleri:

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü 1 Engelli ve 1 TMY kapsamında büro işçisi alacak. Adaylardan en az Ön lisasns mezunu olmak şartı aranacak ve adaylar başvurularını Engelli kadrosu için İş İlan No (00004888246) numarası ile ve TMY kapsamındakiler için ise, İş İlan No (00004888132) iş ilanı numarası ile başvuru yapabileceklerdir.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğüne ise, Engelli ve TMY kapsamında 3 temizlik Görevlisi alımı yapılacak. Adaylardan en az ilköğretim mezunu olmak şartı aranmakta ve adaylar başvurularını Engelli Statüsü için İş İlan No (00004888582) numarası ile ve TMK kapsamı için İş İlan No (00004888685) numarası ile başvurularını gerçekleştirebilirler.

Devlet Su İşleri Personel Alımı:

İŞKUR Üzerinde yayımlanmış ola ilanlara göre, Devlet Su İşleri bünyesine 13. Bölge Müdürlüğüne alım yapacağını ilan etti. Personel pozisyonu ise, Puantör olarak açıklandı. Söz konusu alımlar Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede yaralanan statüsündeki adaylar için geçerlidir. Bu yönde adayların Lise mezunu veya Dengi okul mezunu olmaları gerekmektedir. İlana İş İlan No (00004886339) numarası ile başvuru yapabilirsiniz.

Et ve Süt Kurumu İşçi Alımı:

Et ve Süt Kurumu kura yöntemi ile Büro İşçisi pozisyonunda alım yapacağını duyurdu ve adaylardan Lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartı konuldu. İlgili alımlar sadece engelli adaylar için geçerli olup bu yönde adayların engeline dair sağlık raporuna sahip olmaları gerektiğinde bilgi edildi. Et Ve Süt Kurumu Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Denizli Et Kombinası Müdürlüğüne alım yapacak olup ilgili kura çekiminde aynı adreste 28 Mart 2019 tarihinde yapacaktır. Başvurular İş İlan No (00004888116) iş ilanı numarası ile yapılacaktır.