Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İŞKUR aracılığı ile bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 819 İşçi Alımı yapılacağını bildirmişti. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilana göre 819 Kamu İşçi Alımı başvuruları sona eriyor. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar İşin Olsa tarafından hazırlanan haber sayesinde başvuru yapabilecekler. Aynı zamanda Başvuru yapmış ve sonuçları bekleyen adaylar nasıl belirlenecek gibi detayları Sizlerle paylaşıyoruz.

KURA İŞLEMLERİNİ BEKLEYEN ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU!

819 İşçi Alımı Yapılacak Kadrolar Nelerdir?

DSİ bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 26 Bölge Müdürlüğünde istihdam edilmek üzere

  • 275 Operatör,
  • 301 Usta,
  • 37 Usta Yardımcısı,
  • Alet Operatörü 3,
  • Bakım Yağcı 18,
  • Sondaj İşçisi 107,
  • Şoför138,
  • Topograf 5,
  • Treyler Operatörü 18,
  • Treyler Operatörü Yardımcısı 22,

Başvurularda Son Gün!

DSİ 819 İşçi alımı başvurularında son güne geldik. 12 Mayıs 2023 tarihinde başlamış olan başvuru süreci Bugün sona eriyor. Adaylar başvurularını en geç 16 Mayıs 2023 tarihi mesai saati bitimine kadar başvurularını sadece İŞKUR üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Henüz başvuru yapacaklar aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirler.

İLGİLİ HABER:https://www.isinolsa.com/kamu-iskur-alimi/dsi-2023-yili-iskur-ile-819-kamu-isci-alimi-basladi-kontenjan-h44406.html

Kura çekimi Yapılacak!

DSİ İşçi alımında adayların belirlenmesi için Kura işlemleri gerçekleştirilecek. Başvurusu olumlu sonuçlanan adayların Nihai listesi İŞKUR tarafından DSİ e iletilmiş şekilde ilgili adaylar kura işlemlerine katılacaklardır. Kura tarihleri ve saatleri şöyledir;

Kura Yeri:Bölge Müdürlüğünün İnternet Sitesinde Yayınlanacaktır.

Kura Tarihi:01.06.2023

Kura Saat Dilimi:Gün Boyunca (09:00 - 18:00)

3276 Asil Aday ve3276 Yedek Aday Belirlenecektir!

Yapılacak Kura işlemleri sonucundaaçık iş sayısının dört (4) katı asil ve aynı sayıda yedek olacak şekilde 01/06/2023 tarihinde Bölge Müdürlüklerinde yapılacaktır. Kurada belirlenen adaylar daha sonra Bölge Müdürlükleri internet sitesinde ilan edilecek, adaylara yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak!

Kura işlemleri sonrasında Listede Adı ASİL olarak geçen adaylara Sınav yapılacaktır.

İşçi alımında yapılacak sınav; yazılı-sözlü-uygulama yöntemleri kullanılarak, meslekibilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacaktır.

Yapılacak sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup başarı puanı altmış (60) olarak belirlenmiştir. Altmış (60) puanın altındakiler dikkate alınmayacaktır.

Kura çekimi sonuçları, asil ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Bölge Müdürlükleri internet sitesinde ilan edilecek, adaylara yazılı tebligat yapılmayacak ve bu ilan tebligat yerine geçecektir.

Kura Sonuçları ne Zaman Açıklanacak?

Kura İşlemleri Haziran başında yapılacak olup Kura sonuçları ise aynı gün DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Resmi İnternet adresi üzerinden ilan edilecektir.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİR!

İOS Uygulama İçin >>>>BURAYA

Android Uygulama için >>>>BURAYA

Editör: TE Bilisim