Mayıs ayının gelmesi ile belediyelerin işçi alımı ve personel alımı faaliyetleri devam ediyor. Nisan ayında binlerce Memur ve Personel alımı Belediyeler tarafından yapıldı. Belediyeler Nisan ayının başlarında çok sayıda ilan yayımlayarak istihdam sağladı. Mayıs'ta Belediye alımları biraz azalmıştı ki ancak gelen habere göre Kahramanmaraş Belediyesi yaptığı anons ile 10 bin işçi alımı yapılacağını duyuruyor. İşsizliğin önlenmesi amacı ile Şehirde kurulan iş alanlarına 10 bin kişi alım yapılacağı bildirildi.

Belediye İşçi Alımları Anons İle Yapılıyor!

Kahramanmaraş Türkoğlu İlçesinde yapılan Anonslar dikkat çekiyor. Söz konusu Anonslar ile İşçi Alımı yapılacağı açıklanıyor. Ülkemizde Çok göç veren illerden olan Kahramanmaraş şimdilerde Göç vermemek adına kurulan yeni iş alanlarına işçi alımı yapılacağını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nın yaptığı habere göre Türkoğlu Belediye Başkanı ve OSB ( Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ) Başkanı olan OSMAN OKUMUŞ sıfır işsizlik hedefi ile çıktıkları bu yolda istihdam odaklı çalıştıklarını ifade etti. Bu yönde Türkoğlu Belediyesi astığı afişler ve hoparlörler ile yaptığı anonslar ile " Fabrikalarda Kadın Erkek işçi personel alımı" yapacaklarını açıklıyor.

10 Bin İşçi Alımı Yapılacak!

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü fabrika ve inşaatların bitmesi durumunda 10 bin civarında işçi ve personel alımı yapılacak. İşsizliğin önlenmesi adına her alanda ve meslekte alım yapılacak.

18 Yaşını Tamamlamış Gençlere İş İmkanı!

Türkoğlu İlçesinde kurulan iş alanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar merak ettikleri konu ise kimlerin başvuru yapabileceği oldu. Bu yönde yapılan açıklamaya göre her alanda Tarım, Turizm, Sanayi ve diğer tüm alanlarda İşçi Personel alımları yapılacak. Bu yönde 18 - 19 yaşlarında gençlere iş imkanı sağlanacak.

Maaşlar ve Sosyal Olanaklar Fazlası İle Karşılanacak!

Verilen göç sebebi ile ve işçi bulunmaması sebebi ile fabrikalar işçileri ellerinde tutabilmek adına Sosyal olanakların ve maaş konusuda hassas davranmaktadır. Ayrıca maaşlar Asgari ücret üzerinde tutulmaktadır.

Haber Kaynağı Anadolu Ajansı: https://www.aa.com.tr/tr/yasam/turkoglu-ilcesindeki-fabrikalarda-calisacak-isciler-belediye-hoparlorunden-araniyor/2579171