Üretim ve ihracat yapan ayakkabı üreticileri eleman bulmakta zorluk çektiklerini ifade ettiler. Özellikle Gaziantep Ayakkabı Sanayi Sitesindeki her dalda çok sayıda işçi alımı olacak. Üretici Reşit Köse 30 yıldır bu sektörde olduklarını ve 15 yıldır da üretim yaptıklarını ifade ederek. Ayakkabı üretiminde kesim, saya, temizlik ve imalat bölümlerindeki elemen ihtiyacının çokluğuna dikkat çekti.

Tersane işçi alımı yapılıyor!

Türkiye Gazetesi yaptığı habere göre dünya geneli gemi üretimi yapan Yalova tersanesinde de iş beğenmeme problemleri nedeniyle üretim frenlenmiş durumda. Bir çok işletme işçi açığının kapatabilmek için adeta kesenin ağzını açtı. Eleman ihtiyacının giderilememesi durumunda üretim azalmaya devam edecek.

Çalışma Bakanlığı İŞKUR açık iş ilanları sayfası üzerinde yer alan ayakkabı imalatçısı ilanlarında İstanbul, Mersin, Samsun, Konya, Ağrı, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Bartın, Konya, Tekirdağ ve Konya illerinde istihdamlar yapılacaktır. Bu illerdeki ilanların sayısı 21 Kasım itibari ile 27 olarak açıklandı.

Başvuru şartlarında adayların en az 18 yaşını doldurmuş olmaları ve eğitim şartlarında ise en az ilköğretim mezunu olmaları yeterli olacaktır. Ayakkabı ve saya imalatlarında çalışacak işçilerin İşkur e-şube portalına giriş yapmaları gerekmektedir. Bu sayfa üzerinde meslek bölümüne ayakkabı imalatçısı yazmaları ve ara butonuna basmaları yeterli olacaktır.

Editör: TE Bilisim