Almanya işçi alımı yapılacak başvurular nasıl yapılır işte yurtdışı işçi alımı başvuru detayları!

Avrupa ülkelerinde nitelikli ve niteliksiz personel kadroları tamamlanmasına yönelik olarak pek çok ülkeden daimi süreli işçi alımı yapılmaktadır. Türkiye'den gerçekleştirilen işçi alımlarının büyük bir bölümü Almanya ülkesinde yapılıyor. Bu haberimizde Almanya işçi alımı programlarını iş başvurularını ve hangi meslekleri kapsadığını dair yazı kaleme alıyoruz.

Almanya işçi alımı yapan firmalardan bir tanesi obm-türkiye bu anlamda geçtiğimiz yıllarda başlatmış olduğu programlarda ilişkin başvurularını devam ettiriyor. OBM şirketinin yaptığı yaptığı son açıklamaya göre; 15 Aralık 2020 tarihinde OBM Akademi kurulacak ve bu akademi'de Almanya'da işçi olmak isteyen kişiler için eğitimler gerçekleştirilecek. Peki Almanya işçi alımı için başvurular nasıl yapılır?

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI 

Öncelikle bu yazımızda adı geçen firmaya herhangi bir referans olmadığımızı belirtmek isteriz. İlgili firmanın resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgilere göre; Başvuru ve çalışma şartları için detaylar şu şekildedir. Adaylar özellikle herhangi bir yüz kızartıcı suç teşkil eden adli sicil kaydının olmaması istenmekte ve herhangi bir iş deneyimi olması gerekmektedir. Başvuru yapacaklarım engelli kadrolarında şu anlık için başvuru almadıklarını ifade etmekteler.

GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

Başvuru yapan adaylar için kendilerine sunulan evrak listelerini eksiksiz bir şekilde tamamlamaları, özgeçmiş dosyalarına Almanca olarak doldurması gerekiyor. Gerekli olan evrak listesinde 11 adet evrak istenmekte; Bunlar; pasaport fotokopisi, fotoğraf, geçmiş çalışma dönemini bir yerden SGK dökümü, diploma, sağlık raporu, sertifikalar, nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi, sabıka kaydı ve kimlik fotokopisi olmaktadır. Mavi kart başvurusu için gerekli olan evraklar; çalışma izni için gerekli olan evrakları tamamlayan adayların yabancı dil eğitimi isterlerse obm Türkiye'nin anlaşmalı olduğu bulunan isterse kendi imkanlarınız tamamlamanız gerekmektedir.

DEĞERLENDİRME VE BAŞVURU SÜRECİ NEDİR?

Adaylar gerekli olan evrakları hazırlamalarının ardından değerlendirme süreci başlatılacaktır. Sözleşme sürecinin başlaması için evraklarınız firma tarafından teslim alınır ve çalışacağınız kurumlara sonulur. Sözleşme geldikten sonra imzalamak için adaylar ofise davet edilerek yüz yüze görüşme gerçekleştiriliyor. Sözleşmenin tamamlanması ardından gerekli olan vize işlemleri için konsolosluk işlemleri süreci başlıyor. Özellikle belirtmek gerekir ki obm-türkiye danışmanlık adı altında herhangi bir ücret almamaktadır. Uçak ücretleri bilet ve benzeri diğer masrafları da çalışmak için adaylar kendi imkanlarıyla sağlamaktadır.

OBM BAŞVURU FORMU; https://www.obm-turkiye.com/basvur

Editör: TE Bilisim