Almanya’da çalışmak isteyenler için gündeme taşınan iş ilanları büyük bir merak konusu oldu. Yayınlanan iş ilanlarının sayısı yüzbinleri aşarken, Almanya’da iş bulmayı hedefleyenlerin de sayısız seçenekle karşılaşması muhtemel hale geldi. Dolar ve Euro kurundaki artış hareketleriyle birlikte Almanya’da işe girmeyi planlayan işçilerin sayısı da giderek yükselişe geçiyor. Çünkü Euro üzerinden maaş alma fırsatı sunan Almanya’da, günlük ve aylık maaş miktarının da gayet yüksek seviyelerde konumlandığı görülüyor. Gündeme dahil olan iş ilanlarının sayısı 700 bini bulurken, işçi adaylarının sektör araştırmasına başladığı da söylenebilmekte.

Peki, Almanya’da çalışmak isteyen işçilerin alacağı maaş ne kadar ve hangi iş kollarında pozisyon açıkları bulunmakta? Hepsinin cevabı sıradaki başlıklarda güncel bilgilerle birlikte sunuluyor.

Almanya Vasıflı/ Vasıfsız İşçi Alımına Devam Ediyor!

Almanya vasıflı ve vasıfsız işçi alımı yaparken, 700 bini aşan iş ilanı gündeme bomba gibi düştü. İlanların geneline ve ülkedeki çalışan açığına bakıldığında ise tır şoförlüğünün son zamanlardaki en büyük çalışan arayışlarından biri olduğu fark ediliyor.

Bu meslek grubunun yanı sıra teknik personel ve sıhhi tesisat personeli açığının yoğunlukta olduğunun belirtilmesi de mümkün.

Almanya’da çalışmak isteyen hasta bakıcı, elektrik personeli veya hemşireler için de büyük bir talep olduğu görülmekte.

Ofis işlerine yönelik on binlerce iş ilanına rastlanırken, muhasebe ve teknik işler alanındaki ilanların da çoğaldığı belirtilebilmekte.

Pazarlama, zanaat üretimi, otelcilik ve turizm, sağlık hizmetleri, satım alma servisi veya hukuk alanı da dahil olmak üzere sayısız ilan yayınlanırken,

Almanya’da Euro üzerinden maaş almak isteyen personel adaylarının olanakları da giderek artıyor!

Yeni Mesleklerde Personel Alımıda Yapılacak!

Almanya işçi alımında gündemde olan meslekler dışında açılacak yeni ilanlar ile alımlar devam edecek. Söz konusu gündem de olan meslekler,

  • Havaalanı Personeli,
  • Temizlik Görevlisi,
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • Şoför,
  • Hastane İşçisi,
  • Çeşitli alanlarda Operatör,

gibi kontenjanlarda personel alımı yapılacak.

Personel Alımlarında Mülakat, Kurs Pasaport ve Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Almanya personel alımları için hızlı bir şekilde Mülakat yapılacak. İşçi ihtiyacı doğrultusunda yayımlanacak yeni ilanlar ile mülakat detayları belli olacak.

Mülakat'tan geçen adaylara Almanca kursu verilecektir.

Ayrıca Pasaport ve Vize işlemleri için herhangi bir bilg bulunmuyor. Ancak tüm masraflar adaylara aittir.

Almanya İşçi Maaşları Ne Kadar?

Herkesin merak ettiği konulardan birisi de Almanya işçi maaşları oldu. Euro kurunun her gün artması ile cazip maaş olanakları sunuluyor. Bu kapsamda Herkes EURO üzerinden maaşları merak ediyor.

Günlük En Az 100 Euro Maaş!

Günlük 100 Euro’ya çalışma fırsatı bulan işçilerin, Almanya’daki iş ilanlarını büyük bir ilgiyle takip ettiği görülüyor. Bu maaş ücretinin aylık düzlemde 3.000 Euro’yu bulması nedeniyle de iş ilanlarının hangi sektörlere yönelik oluşturulduğu merak konusu olmaya devam ediyor. Birbirinden çeşitli iş kollarında personel açığına denk gelinirken, Almanya’da çalışmak isteyenlerin başvurabileceği 700.000 adet güncel ilanın bulunduğu da son veriler arasında. İşçilerin vasıflı veya vasıfsız iş ilanları arasında başvurabildiği seçenekler artmış durumda.

Hangi meslek gruplarında iş bulacağını merak eden işçilerin ise farklı alanları tercih edebilme fırsatı oluşuyor. Nitekim iş ilanları incelendiğinde, birçok meslek grubuna ilişkin personel ihtiyacının arttığı görülmekte.

Saatlik 14 Euro Maaş!

Aylık veya günlük maaş alındığı gibi saatlik maaş ta veriliyor. Çalışılan saate göre 14 Euro maaş vermektedir. Mesleğine göre günlük çalışma saatini herkes kendisi belirleyebilir.

AKTİF İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim