Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde Aile Sosyal Destek Personeli Pozisyonu (ASDEP) için personel alımı yapılacağını müjdelemişti. Bakan Selçuk’un açıklamalarında ASDEP müjdesi ile birlikte1000 işçi alımı da yapılacağı duyurulmuştu. İŞKUR üzerinden 1000 işçi alımı yapılacağı, alımların önümüzdeki günlerde yayımlanacak ilana göre şekilleneceği ifade edilmişti. İşçi alımlarında ise en az ilkokul mezunu adaylar arasından seçim yapılacağı ve alımlarda başvuruların İŞKUR üzerinden yapılacağı öğrenilmişti.

NASIL BAŞVURULUR?

Açıklamaların ardından gözler İŞKUR’a çevrilirken başvurularını 25 Kasım’da başlayacağı öğrenildi. İŞKUR üzerinden yayımlanacak ilan ile adaylar başvurularını yapmaya başlayacak. Alımlarda başvuruların geçerli olması için adayların en az ilkokul mezunu olması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum olmaması, erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmaması, lisans ve önlisans kadrolarından başvuracak adayların KPSS’den en az 60 puanı olması gibi şartları taşımaları gerekiyor.

Öte yandan 25 Kasım’da İŞKUR üzerinden başlayacak işçi alımı sürecinde adayların yayımlanan kılavuzu dikkatlice okumaları ve başvuruda istenen belgeleri belirtile süre içinde teslim etmeleri gerekiyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 işçi alımı için başvuru kılavuzunu ve nasıl başvurulacağı ile ilgili bilgilere ulaşmak için sitemizi takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim