Adalet Bakanlığı bünyesindeki işçi eksikliğini karşılamak üzere farklı şehirlerde Türkiye Geneli olmak üzere 1287 kişilik kadro ile İşçi Alımı yapacak. Alımlar, 4857 sayılı İş Kanunu ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında Sürekli İşçi Alımı yapılacak. Peki Başvuru şartları nedir? Şehre Göre Kontenjan dağılımı nasıl olacak? İlgili ilan hakkında tüm detayları sizlerle haberimizde paylaşıyoruz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adalet Bakanlığı taşra teşkilatındaki eksikliği gidermek için 1287 kişilik boş kadro ile işçi alacak. Bu yönde adaylardan genel olarak,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • En az ilköğretim ve dengi okul mezunu olmak,
  • İlan tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak, (4 Mart 1986 ve sonrası doğumlu olanlar müracaat edebilecektir.)

ŞEHRE GÖRE KONTENJAN DAĞILIMI:

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adalet Bakanlığı 1287 işçi alımı için ilana başvurular 04 Mart 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 08 Mart 2021 tarihine kadar yapılması beklenmektedir. Buna göre başvurular sadece Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yapılacak.

Buna göre " esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx " adaylar ilgili adrese giriş yaparak başvurularını Elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

Başvuru Kılavuzu

EK-1: Başvuru Belgelerini Alacak ve Sözlü Sınavı Yapacak Adalet Komisyonları İle İl, Görev Yeri ve Açık İş Sayısı Tablosu

EK-2: Beyan Formu