2017 yılının son aylarına damgasını vuran düzenlemenin ardından yaklaşık 900 bin kamuda çalışan işçnin kadroya geçiş aşaması Nisay ayı itibari ile tamamlandı. Taşerondan kadroya geçiş yapamayan KİT çalışanları için yeni bir düzenleme bekleniyordu. Nihayet KİT çalışanlarını sevindirecek gelişme yaşandı ve geçtiğimiz günlerde 70 bin KİT işçisi kadroya geçiş için yasal düzenlemelerin tamamlanmasının ardından başvurular alınmaya başlanacak. 

70 BİN KİT İŞÇİSİ KADRO ALACAK!

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan işçilerden hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalışanlar kadro alacak. Buna göre KİT'lerde taşeron tamamen kaldırılacak. İşçiler ise sürekli işçi olarak kamu kurumalrına bağlı olarak görev yapacaklar. Diğer kurumlarda çalışan işçiler gibi adaylar sınava alınacaklar. Türkiye genelinde 70 bin kit çalışanı olduğu açıklandı.

4 ARALIKTAN İTİBAREN ÇALIŞANLAR KADRO ALACAK!

Daha önceki düzenlemede olduğu gibi 4 aralık 2017 tarihinden beridir KİT'lerde çalışan işçilerin kadroya alınacağı belirtildi. 

Kitlerde hizmet alım sözleşmesi ile çalışıyor olmak, 657 sayılı DMK'da 48. maddede belirtilen genel şartları taşımak, 4 aralık tarihinden itibaren kesintisiz olarak görev yapmak,  askerlik ile ilişiği bulunmamak, herhangi bir emekli, yaşlı, malul aylığı almamak, çalıştırılmalarına ilişkin açtıkları davadan icra takiplerinden feragat ettiğini yazılı beyan ile bulunmak, 31 Aralık tarihine kadar yazılı sınav yapılacak ve bu sınavdan başarılı ile sonuçlanmak şartları aranacak. 

Editör: TE Bilisim