Toplum Yararına Program (TYP) kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici süreli görevlerin yerine getirilmesi için geçici süreli işçi alımlarından oluşuyor. Şuanda 13 farklı şehirde toplum yararına programlar kapsamında kamu kurumlarına kura ile işçi alımları gerçekleştiriliyor. 13 farklı şehirde yapılan bu işçi alımlarına başvurular İŞKUR üzerinden gerçekleştirilebiliyor. TYP alımları genellikle 3 veya 6 aylık periyotlar şeklinde yürütülüyor ve yeniden ihtiyacın söz konusu olması durumunda kurumlar tarafından yeni bir TYP süreci için vatandaşlara davetler de yapılıyor.

Şuanda 13 farklı şehirde yürütüldüğünü aktardığımız TYP ilanlarında mevcutta Ağrı, İstanbul, Çanakkale, Eskişehir, Hatay, Amasya, Sakarya,Burdur, Yalova, Niğde, Elazıp, Kocaeli, Karabük için TYP ilanları yayımlanmış durumdadır. Bu ilanlara başvuruda bulunacak adayların İŞKUR açık iş ilanları bölümündeki TYP sorgulama alanından başvuruları alınabilmektedir. 2020 TL maaşın verileceği TYP ilanlarında başvurularda değerlendirme süreci kura ile gerçekleştirilecektir.

TYP GÖREV ALANLARI

Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri, Vadi ve dere ıslahı, Erozyon engelleme çalışmaları için görevlendirmeler yapılmaktadır.

KOŞULLAR

Sigortalı ve maaşlı olarak bir iş yerinde çalışmakta olanlar, TYP programlarına katılamazlar. Ayrıca, sosyal yardım alanlar; açıköğretim fakültesi dışında bir eğitim kurumunda örgün eğitim gören kişiler TYP ilanlarına başvuru gerçekleştiremezler...

TÜM İŞÇİ ALIMLARI İÇİN UYGULAMALARI İNDİR

İOS> TIKLA

ANDROİD>TIKLA

Editör: TE Bilisim