Ülkemizin 81 ilinde istihdam edilen zabıt katipleri gerek görev tanımının çok yoğun olmaması, gerek maaşının tatmin edici düzeyde olması nedeniyle her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. 

Zabıt Katibi Ne İş yapar?

Zabıt katibinin temel görevi gerçekeşen diyalogları ve yazıya geçirilmesinin talep edildiği söylemleri metne dökmek ve resmi bir geçerlilik kazanmasını sağlamaktır. 

Nasıl Zabıt Katibi Olunur?

Adalet Bakanlığı bünyesinde görev alan zabıt katipleri KPSS'ye giriş yapmak durumundadır. Lisans KPSS'sine giriş yapan adayların P3 puan türü, önlisans KPSS'sine giren adayların P93 puan türü, ortaöğretim KPSS sınavına giriş yapan adayların P94 puan türüyle alımlara başvuru yapması gerekmektedir. Alımların taban puanı ilgili ilanın yayınlanma tarihi itibariyle belli olacağı için bununla ilgili bir puan vermek doğru olmayacaktır. 

KPSS şartını yerine getiren adaylar klavye sınavına davet edilir ve ne kadar hızlı yazdıkları ölçülür. Klavye sınavında adaylara verilen metnin 3 dakika içerisinde 120'den fazla kelimeye tekabul edecek şekilde yanlışsız olarak yazılması gerekir. 

Editör: TE Bilisim