Bilindiği üzere yapay zeka son dönemlerde hızına hız katarak büyümeye devam ediyor!!! İşte uzmanlar Yapay Zekanın Bazı meslekleri ortadan tamamen kaldıracağını ve bu mesleklerin gelecekte bir yerinin olmayacağını açıkladı. Bu açıklanan mesleğe sahip olan ve ya bu mesleği yapacak olan kişilerin gelecek dönem de ne yapacağı ise merak konusu oldu!!!

Uzun yıllardır devam eden bu mesleklerin yerine Yapay zeka ne tür bi yenilik getirecek? Peki bu meslekte ki kişiler gelecekte nasıl bir yol haritası çizmeli? İşte bu soruların cevabı uzmanların görüşleri ile açıklandı!!!

Yapay Zeka İle Yok Oluş Sürecine Girecek Olan Meslekler Nelerdir?

Şoförlük: uber uygulamasından sonra daha sistematik hale gelen taksicilik , teknolojinin ilerlemesi ile oto pilot özelliği ile ortadan kalkması bekleniyor.

Taksicilik: Yine şoförlükte de olduğu gibi oto pilot uygulaması ile taksicilikte de bir devrim olması bekleniyor.

Mavi yakalı İsçilik: Mavi yakalı çalışan işçi sektörü içinde teknolojide ki yenilik makinalaşma yani sıra robotların işgücünü üstlenmesi ile bu sektördeki mesleklerinde geleceğinin olmadığı gözlemlenmektedir.

Garsonluk : Yapay zekaya sahip olan robotlar yine bu meslekte yerlerini alarak servis yapmaya başlayabilir. Bu şekilde garsonluk görevlerini üstlenerek bilirler.

Kasiyerlik: Şuan günümüzde bile fiziksel çalışan marketlerde kasiyerlik oldukça azaltmışken ilerleyen teknoloji ile kişilerin aldığı ürünleri tespit eden kamera ve hesaplamalara kariyerleri yerini yapay zekaya bırakacağı gözlemlenmektedir.

Hosteslik: Yapay Zekanın yükseklerde ki hizmet veren bu sektörde devre dışı bırakacağı yine önemli ölçüde göz önüne alınıyor.

Kaç Seneye Kadar Bu Mesleklerin Yok Olması Bekleniyor?

Yapay zeka şuan günümüz de bile oldukça ilerlemiş olsa da 2040 yılına kadar daha da artacak ve bu mesleklerin çoğu kalkmış olacak. Sadece bu meslekler değil daha bir çok Mesleğin de yine aynı şekilde ortadan kalkacağı düşünülüyor.

Bu süreç ve ya meslekler yıllar içerisinde ki teknolojinin gelişme hızına göre değişiklik gösterecektir. Fakat yapay Zekanın kontrolleri eline alması canımızdan çok uzakta değil.