Uzman Erbaşlık alımlarında yaş şartı kaç olmalı?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde Kara Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına Uzman Erbaş alımları yapılmakta. Bilindiği gibi başvuru şartlarında İlköğretim mezunu olmak ve yaş şartında ise 18 yaşını tamamlamış olmak ile birlikte 25 yaşını bitirmemiş adaylar başvuru yapabilmekteler. Tarih olarak 01 Ocak 1993 tarihi ile 31 Aralık 1998 tarihleri arasında doğanlar bu alımlarda başvuru yapabilmekteler.

YAŞ ŞARTI ESNETİLİR Mİ?

Adaylar uzman erbaş alımlarında yaş şartının esnetilmesini talep etmekteler. Bekçi alımlarında olduğu gibi Uzman Erbaş alımlarında yaş şartı daha fazla adayın başvuru imkanını sağlayabilecektir. Bilindiği gibi Bekçi alımlarında yaş şartında 31 yaşından gün almamış olması istenilmekte. Önceki yapılan bekçi alımlarında 02 Temmuz 2000 tarihi ile 02 Temmuz 1988 tarihleri arasında doğmuş olanlar bekçilik sınavına başvuru yapabildiler. Uzman erbaş alımlarında yaş şartından dolayı başvuru yapamadığını belirten ve İşin Olsa'ya yorum ya da mesaj yolu ile ulaşan adayların sayısı artmakta.

Yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. İşin olsa mobil uygulamasını indirerek gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA/ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim